KTO Baskani Öztürk Açiklamasi 'Kadin Girisimciler Ekonomimiz Için Büyük Bir Güç Demektir'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Konya Il Kadin Girisimciler Kurulu ev sahipliginde düzenlenen toplantida farkli illerden gelen Kadin Girisimciler Kurulu üyeleri bir araya geldi. Konya Ticaret Odasi (KTO) Baskani Selçuk Öztürk, "Kadin girisimciler ekonomimiz için büyük bir güç demektir" dedi.

KTO Baskani Öztürk Açiklamasi 'Kadin Girisimciler Ekonomimiz Için Büyük Bir Güç Demektir'
Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Konya Il Kadin Girisimciler Kurulu ev sahipliginde “Hz. Mevlana 750. Vuslat Yildönümü Kadin Girisimciler Hosgörü Birlikteligi” programi düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen programda Konya’dan ve farkli illerden gelen Kadin Girisimciler Kurulu üyeleri Konya Il Kadin Girisimciler Kurulu Icra Komitesi’nin devir teslim törenine katildi.

Yeni dönemde TOBB Konya Il Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Meryem Betül Özkardes oldu.

“Kadin girisimcilere gösterdikleri ilgi dolayisiyla tesekkür ediyorum”

KTO Baskani Selçuk Öztürk, Ahilik geleneginde kadinin sosyal ve ekonomik yasamda önemli bir yere sahip oldugunu hatirlatarak, “800 yil önce Konya’da hayat bulan Ahilik’te, kadinin sosyal ve ekonomik yasamda önemli bir yeri vardi. Kadinlarin teskilatlanip gelismesi için Ahi Evran’in esi Fatma Baci, dünyanin ilk kadin teskilati olan Baciyan-i Rum teskilatini yani Anadolu Kadinlar Birligi’ni kurmustur. Bu tarihi örnekte de görüldügü gibi kadinlar, Anadolu Selçuklu’dan beri yüzyillardir bu topraklarda sosyal hayatin ve ekonominin içinde yer almaktadirlar. Bugün düzenlenen program vesilesi ile farkli illerimizden ve sehrimizden kadin girisimcilerin hosgörü kenti Konya’da bir araya gelmesi, bu salonda güzel bir birliktelik örnegi sergilenmesi ayri bir anlam ve önem tasimaktadir. Programa katilan tüm kadin girisimcilere gösterdikleri ilgi dolayisiyla tesekkür ediyorum. Ülkemizi kalkindirmanin ve ekonomimizi sürdürülebilir bir yapiya kavusturmanin yolu; ortak akilda, sehirlerimizin bütün dinamiklerini ve degerlerini ortak bir hedefe yönlendirmekten geçmektedir. Dolayisiyla sehirlerimizin gelismesinde ve rekabet gücünün artirilmasinda is âlemimize önemli görevler düsmektedir. Bilindigi gibi küresel ekonomide is yapma ve ticarette yeni modellerin konusuldugu degisim çaginda, daha fazla sayida girisimcilere ihtiyaç duymaktayiz. Ayni zamanda hem sehrimizin hem de ülkemizin refahini artirmak noktasinda kadin girisimci gücümüzü zenginlik olarak görmekteyiz. Kadin girisimciler ekonomimiz için büyük bir güç demektir. Kadinlarimizi çalismaya, üretmeye tesvik etmeliyiz. Iste bu noktada TOBB Baskanimiz Rifat Hisarciklioglu’nun önderliginde 2007 yilinda kurulan TOBB Kadin Girisimciler Kurulumuz büyük önem tasimaktadir. Kadin Girisimciler Kurullarimiz sehirlerimizde ve ülkemizde girisimci sayisinin artmasi, girisimcilik kültürünün gelismesi adina önemli görevler yerine getirmislerdir" seklinde konustu.

Yeni dönemde TOBB Konya Il Kadin Girisimciler Kurulu Baskani olan Meryem Betül Özkardes de, “Kadin, toplumlarin gelismesinde anne olarak, es olarak ve çalisma hayatinda yer alarak; birini digerine feda etmeden basariya ve üretmeye katki saglamalidir. Kadinlarin toplumlarin gelisimine katkisi, sadece kariyerlerindeki basarilariyla degil, ayni zamanda aile hayatindaki ve toplumsal rollerindeki güçlü duruslariyla da sekillenir. Bugün burada, kadin girisimcileri desteklemenin ve onlarin basari hikayelerini paylasmanin ne kadar önemli oldugunu vurgulamak istiyorum. Is kadinlari sizler, sadece is dünyasina degil, ayni zamanda toplumunuzun gelisimine de deger katiyorsunuz” diye konustu.

Kaynak: İHA