Hem Baskan Adaylarina Hem De Seçmenlere Rehber Olacak Kitap Yayimlandi

Yerel seçimlere aylar kala Dr. Eren Tozak tarafindan kaleme alinan ‘Belediyelerde Sürdürülebilir Kalkinma’ isimli kitap hem belediye baskan adaylarina hem de seçmenlere rehber olacak olmasiyla öne çikiyor.

Hem Baskan Adaylarina Hem De Seçmenlere Rehber Olacak Kitap Yayimlandi
Dr. Eren Tozak tarafindan kaleme alinan ‘Belediyelerde Sürdürülebilir Kalkinma’ isimli kitap okuyucuyla bulustu. Yerelde sürdürülebilir kalkinmanin gerçeklestirilmesine yönelik belediyelerin sahip oldugu öneme dikkat çeken kitap, Türkiye’nin kalkinmasina yerel açidan isik tutacaga benziyor.

Uzun süredir yapilan titiz çalismalar sonucunda yerli ve yabanci kaynaklarindan saglanan verilerle zenginlesen kitap, yerel seçim sürecinin gündemde agirlik kazanmasiyla dikkatleri üstüne çekti. Belediye baskan adaylarinin seçmenlere vaat edecekleri projeleri sekillendirmesi ve seçmenlerin belirli ölçütlere göre adaylari degerlendirmesi yönünde faydali bir rehber olmasi beklenen kitap okuyuculariyla bulustu.

Turkuazkey Akademi Yayinlari tarafindan yayinlanan kitabin tanitim etkinliginde su açiklamalarda bulunuldu: “Sürdürülebilir kalkinmanin yerelde basarili sekilde gerçeklestirilebilmesi için gerekli politikalari destekleyici veya güçlendirici özellikler tasiyan belediyeler, sürdürülebilir kalkinmanin önemli paydaslari arasinda yer almaktadir. Belirli mali kaynaklara, yetkilere ve sorumluluk alanlarina sahip, halka en yakin yönetim birimlerinden biri olan belediyelerin, sürdürülebilir kalkinmaya ulasilmasi yönünde olusturacagi etkiler dikkat çekmektedir. Sürdürülebilir kalkinma amaçlarinin ve amaçlara ait hedeflerin kapsamli sekilde ele alinip belediyeler ile iliskilendirildigi bu kitap, yoksullugun ve açligin sona erdirilmesi, saglikli ve kaliteli yasamin güvence altina alinmasi, nitelikli egitimin yayginlasmasi, esitsizliklerin azaltilmasi, temiz su ve enerji kaynaklarina ulasilmasi, sorumlu üretimin ve tüketimin saglanmasi, iklim degisikligiyle mücadele edilmesi, ekosistemin korunmasi, güçlü kurumlarin insa edilmesi gibi önemli konulara yerel bakis açisiyla ele almaktadir. Sürdürülebilir kalkinmanin basariya ulasmasina yönelik ortaya konacak çabalara katki saglayip, mevcut bosluklarin doldurulup eksikliklerin tamamlanmasi bakimindan belediye yönetimlerine ve belediye çalisanlarina faydali bir kaynak niteligindedir. Ayrica belediye baskan adaylarinin seçmenlere vaat edecekleri projeleri sekillendirmesi ve seçmenlerin belirli ölçütlere göre adaylari degerlendirmesi açisindan faydali bir rehber olacaktir.”
Kaynak: İHA