Fikri Ve Sinai Mülkiyet Haklari Bilincini Artirmaya Yönelik Patent Egitimleri Verildi

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi’nin 2023 yili teknik destek programi çerçevesinde desteklenen “Kastamonu’da Fikri, Sinai Mülkiyet Haklarinin Farkindaliginin Güçlendirilmesi ve Patentlerin Ticarilestirilmesi” projesinde iki günlük patent egitimi gerçeklestirildi.

Fikri Ve Sinai Mülkiyet Haklari Bilincini Artirmaya Yönelik Patent Egitimleri Verildi
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Patent Destek Ofisi Sorumlusu Ögretim Görevlisi Mehmet Firat Olgun’un yürütücülügünde Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi’nin 2023 yili teknik destek programi çerçevesinde desteklenen “Kastamonu’da Fikri, Sinai Mülkiyet Haklarinin Farkindaliginin Güçlendirilmesi ve Patentlerin Ticarilestirilmesi” projesinde akademisyenlere, ögrencilere ve isletmelere yönelik 2 günlük patent egitimi düzenlendi.

Kastamonu Teknokent’te düzenlenen Erdem Kaya Patent Ticarilestirme Müdürü ve Patent Vekili Nur Yagci Alan tarafindan verilen egitimlerin ilk gününde, katilimcilara patent okur-yazarligi ve patent veritabanlari tarama konularinda detayli bilgiler sunuldu. Egitimin ilk oturumunda telif hakki, tasarim, marka ve patent haklari hakkinda genel bir bilgilendirme yapildi. Birinci günün ikinci oturumunda Türk Patent ve Marka Kurumu ile Espacenet veri tabanlarinda patent arastirmasi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yapildi, ayrica örnek bir vaka analizi gerçeklestirildi.

Egitimin ikinci gününde ise katilimcilara patent profesyonelligine giris egitimi verildi.

Bu çerçevede, patent ihlali, üretim serbestligi, patent çürütme, patent yazim teknikleri ve patentlenebilirlik analizi gibi konular islendi. Egitim, örnek bir vaka analiziyle sonlandirildi.
Kaynak: İHA