Eruh'ta 55 Yil Sonra Ilk Ameliyat

Siirt’in Eruh ilçesinde 55 yil sonra ilk defa bir ameliyat yapildi.

Eruh'ta 55 Yil Sonra Ilk Ameliyat
Eruh ilçesinde en son 1968 yilinda yapilan ameliyatin ardindan, yaklasik 55 sene sonra Eruh Devlet Hastanesinde ki ameliyathane aktif hale getirilerek sezaryen dogumla bir erkek bebek dünyaya geldi. Ilçenin her yönden gelismekte oldugunu, özellikle saglik sisteminin yenilendigini ve dahada modern hale gelecegini belirten Siirt Il Saglik Müdürü Erol Emre Ömür; vatandaslarin magduriyetini giderilecegini ve ameliyatlarin kesintisiz devam edecegini belirtti.

Ömür; "Sirin ilçemiz Eruh, il merkezine 52 kilometre uzaklikta olup 17 bin 938 vatandasimiz ilçe sinirlari içerisinde yasamaktadir. Yeni kurulan hastanemiz 2018 yilinda faaliyete geçti. Yaklasik elli yillik bir hastanemiz vardi. Hastanemiz yenilendi ve tekrar ameliyathane hizmetlerine baslamis olduk. Ilk ameliyatimizi 5 Aralik 2023 tarihinde Kadin Dogum Uzmanimiz tarafindan, son derece saglikli bir sezaryen dogumu ile gerçeklestirdik. Bütün emegi geçenlere minnettariz’’ dedi.



"Eruh ilçemizin terörle anilmasi bizleri rahatsiz ediyordu"

Eruh’un sürekli internet sayfalarinda terörle anilmasindan rahatsizlik duyduklarini belirten Ömür, "Bizler Saglik Bakanligi olarak elimizden geldigince vatandaslarimizin magduriyetini önlemek için saglik tesislerimizi ve ameliyathanelerimizi yeniledik. Vatandaslarimiza, tamami nitelikli olan 30 yatakli bir hastaneyle hizmet vermeye devam etmekteyiz. Vatandaslarimizin söyle bir çekincesi vardi. Uzun süredir ameliyathane kapali, ameliyatlar yapilmiyor, ameliyat olursak sikinti olur mu? Sag olsun doktor arkadaslarimiz, bashekimlerimiz bu konuda da özverili çalisarak, vatandaslarimizi ikna ettiler ve sezaryen ameliyatimizi gerçeklestirdik. Bundan sonra da ameliyatlarin kesintisiz olmasi için çaba gösterecegiz. Emegi geçen bütün arkadaslarimiza minnettarim" diye konustu.

Eruh Devlet Hastanesi Personeli Savas Özer ise; "Eruh ilçemiz terörle degil de hizmetlerle anilacaktir. Eruh Devlet Hastanemiz 05 Aralik 2023 tarihi itibari ile ilk ameliyatini gerçeklestirdi. Eruh için hayirli ve ugurlu olsun’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA