Elazig'da Evleri Saglam Olan Vatandaslar Diken Üstünde

Elazig’da agir hasarli binanin yikimi yapilirken, bitisiginde bulunan saglam bina zarar gördü. 5 katli binanin bütün daireleri zarar görürken, duruma tepki gösteren konut sahipleri ve kiracilar ise soguktan korunmak için sokak ortasinda ates yakmaya basladi.

Elazig'da Evleri Saglam Olan Vatandaslar Diken Üstünde
Kahramanmaras merkezli depremlerde Elazig’da agir hasar alan binalarin yikim çalismalari devam ediyor. Bu çerçevede Sarayatik Mahallesi Çimen Sokak üzerinde bulunan agir hasarli bir binanin yikimina baslandi. Yikimi gerçeklestirilen agir hasarli binanin bitisigindeki 5 katli Sahin Apartmani da yikimdan nasibini aldi. Edinilen bilgiye göre, is makinesinin çalismasi sirasinda bitisikteki binanin 5 katindaki bütün duvarlarina zarar verdi. Yapilan yikim çalismasina tepki gösteren bina sakinleri ise soguk havada ates yakarak isinmaya çalisti.

Bina sakinlerinden Nuran Boyraz, ’’Sarayatik Mahallesi’nde oturuyorum. Bizim binanin bitisiginde iki dairenin yikim yapildi. Ancak suan biz magduruz. Görüldügü üzere bütün binanin evleri zarar gördü camlari ise hepsi asagi düstü. Ögrendigimiz kadariyla kaçak yikimmis ve bizi de magdur ettiler” dedi.

Kaynak: İHA