Depremde Ilk Olarak Çök Kapan Tutun Uygulandi

Düzce Üniversitesi Hastanemizde afet ve acil durum tatbikati gerçeklestirildi.

Depremde Ilk Olarak Çök Kapan Tutun Uygulandi
2023 yili Hastane Afet ve Acil Durum Plani (HAP) dahilinde Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde deprem sonrasi kurtarma ve acil durum tahliye tatbikati gerçeklestirildi.

Düzce Saglik Müdürlügü ile Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) is birliginde düzenlenen tatbikatta, senaryo geregi Düzce’nin Gümüsova ilçesinde 5,1 büyüklügünde deprem meydana geldi. Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Bashekimi ve Hastane Afet Plani Baskani Prof. Dr. Muhammet Ali Kayikçi baskanliginda toplanan olay yönetim ekibi, Hastane Acil Müdahale Planini uygulamaya koydu. Depremde ilk olarak sarsinti esnasinda çalisanlar ve hastalar mevcut bulunduklari alanda Çök-Kapan-Tutun yöntemini uyguladi, ardindan hasta ve çalisanlarin güvenli tahliyesi gerçeklestirildi.

Kurtarma ekipleri tarafindan basariyla gerçeklestirilen tahliye operasyonlari sonrasi afetten etkilenen kisilere hastane bahçesinde kurulan triyaj alaninda saglik ekipleri tarafindan müdahaleler yapildi.

Yasanabilecek bir deprem ve olumsuzluklara karsi gerçeklestirilecek kurtarma ve tahliye çalismalarinin canlandirildigi tatbikat, Afet ve Acil Durum Sonlandirma Formunun doldurulmasi ile sona erdi.

Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Bashekimligi tarafindan yapilan açiklamada; gerçeklestirilen tatbikatla afet ve acil durumlarinda, etkin saglik hizmeti sunmak için gerekli hazirliklarin önceden yapilarak ilk 72 saat boyunca hastane disindan hiçbir yardim almaksizin kendi kendine yeterli olunmasinin hedeflendigi bildirildi.

Yönetim olarak hazirlik ve zarar azaltma döneminin en iyi sekilde degerlendirildigi tatbikatlarla, risklerin ve kayiplarin azaltilmasi amaciyla etkin bir planlama süreci amaçlandigi ifade edildi.
Kaynak: İHA