Basibos Köpeklerin Saldirisina Ugrayan Çocugun Babasi Yilmaz Açiklamasi

Baskentte sahipsiz köpeklerin saldirisina ugrayan Tunahan Yilmaz’in babasi Halil Yilmaz, çocugunun durumunun iyiye gittigini belirterek, “Benim çocugum bugün gördügümde nefes almaya çalisiyordu. Daha önce makineye bagliydi, böyle bir tepki vermiyordu su anda nefes almaya çalisiyor, yaralarini pansuman etmeye çalisiyorlar” dedi.

Basibos Köpeklerin Saldirisina Ugrayan Çocugun Babasi Yilmaz Açiklamasi
Ankara’nin Keçiören ilçesinde sabah saatlerinde okula gitmek için evinden çikan ve sokak köpeklerinin saldirisina ugrayan Tunahan Yilmaz (9) agir yaralanmisti. Olayin ardindan Yilmaz, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yogun bakim bölümünde tedavisine devam edilen Yilmaz’in babasi Halil Yilmaz, oglunu yogun bakim servisinde ziyaret ettigini ve durumunun iyiye gittigini söyledi.



“Gördügümde nefes almaya çalisiyordu”

Tunahan’i yogun bakim bölümünde kisa süreli ziyaret ettigini dile getiren Yilmaz, “Su anda az önce yanimdaydim. Yogun bakima ünitesine girdim. Doktorlarimiz sag olsun elinden gelen her seyi yapiyorlar. Dualarini eksik etmesinler bizden. Allah dualarini kabul etsin. Benim çocugum bugün gördügümde nefes almaya çalisiyordu. Daha önce makineye bagliydi, böyle bir tepki vermiyordu su anda nefes almaya çalisiyor, yaralarini pansuman etmeye çalisiyorlar. Doktorlarimiz daha iyi bilir, bu sekilde bilgi verdiler, iyiye gidiyor” ifadelerini kullandi.

“Yeter ki benim evladim yasasin”

Vücudunun birçok yerinde dis izlerinin oldugunu aktaran Yilmaz, oglunun omuriliginde de hasar oldugunu belirterek, Allahim canli biraksin, benim için yasasin ben onun gözü, kulagi, her seyi olurum. Yeter ki benim evladim yasasin. Tüm Türkiye’ye sesleniyorum yani buna bir çözüm bulsunlar. Bak benim gerçekten canim yandi” seklinde konustu.

Ankara’ya yaklasik bir buçuk ay önce tasindiklarini dile getiren Yilmaz, hastaneden ayrilmadiklarini ve her gün yogun bakim bölümünde bir dakika görebildiklerini söyledi.



“Kalici bir çözüm bulunsun”

Köpeklerin saldirisina ugrayan Tunahan Yilmaz’in dayisi Seref Usta, kendi baslarina köpek saldiri geldigini hatirlatarak, “Baska annelerin, babalarin cani yanmasin. Kimsenin cani yanmasin. Köpekler toplansin. Bunlari kalici bir çözüm bulunsun. Bugün topluyorlar, yarin geri saliyorlar. Salinmasin, bunlar toplansin, kalici çözüm bulunsun. Bir de yalan yanlis haberler yapiyorlar. Herkesin acisi var. Yalan yanlis haberlerle aileleri incitmesinler” dedi.

“Bizi aradilar ‘vefat etti diye haberler yayilmis’ dediler”

Seref Usta, yalan haberlerin sosyal medyada dolastigini belirterek, “Bu tür yalan yanlis haberleri kimse asli olmadan yaymasin. Bu durumlar aileyi daha çok kiriyor, incitiyor. Sabah buraya erken geldik. Nasil geldigimizi bilmiyoruz. Bizi aradilar ‘vefat etti diye haberler yayilmis’ dediler. Onun için geldik. Biraz da aileyi düsünsünler. Bu yüzden yalan yanlis haberler yapmasinlar yani” diye konustu.

Kaynak: İHA