4 Yasindaki Hafsa Çakmak Açiklamasi 'Filistin'deki Çocuklar Bizim Kardesimizdir. Hiçbir Yerde Çocuklar Ölmesin'

Nevsehir’de bulunan sivil toplum kuruluslarinin birlikte kurdugu Filistin’ine destek platformu tarafindan organize edilen etkinlikte anneler ve çocuklari bir araya geldi.

4 Yasindaki Hafsa Çakmak Açiklamasi 'Filistin'deki Çocuklar Bizim Kardesimizdir. Hiçbir Yerde Çocuklar Ölmesin'
Nevsehir Kursunlu Camisi avlusunda bir araya gelen Nevsehirli anneler ve çocuklari Filistin için birlik çagrisinda bulundu.

Programa katilan 4 yasindaki Hafsa Çakmak, “Filistin’deki çocuklar bizim kardesimizdir. Hiçbir yerde çocuklar ölmesin. Biz kardeslerimizin yanindayiz. Yasamak onlarinda hakki. Oynamak onlarin da hakki. Filistin’deki kardeslerimize selam olsun” sözleriyle Filistin’e selam yolladi.

Programa katilan bir çocuk da Mehmet Akif Inan’in yazdigi Mescit-i Aksa siirini okudu. Programa katilan anneler adina Esra Tutal’da bir konusma yapti. Tutal konusmasinda, “Filistin’i yillardir abluka altinda tutan terör devleti Israil, 7 Ekim’den bu yana yeni bir isgal girisiminde bulunmaktadir. Hatta bu bir soy kirimdir, bu bir katliamdir. Çocuklarin emniyette olmadigi bir dünyada yasiyoruz. Onlari öldürmeyi haysiyet sayan ve mücadele sayan, savas hukukunu yok sayan bir katil sürüsü ile karsi karsiyayiz. 7 Ekim’den bu yana yaklasik 40 bin tondan fazla bomba atilda, 219 egitim tesisi ve onlarca hastane vuruldu, 700 binin üzerinde Insan yerinden edildi, evlerin yarisindan fazlasi yitildi. Yaklasik 18 bin kisi sehit edildi. 46 binden fazla yarali, 7 bin 500’ den fazla kayip var” dedi.

Gazze’de yeterli içme suyu, gida, yakit ve ilaç gibi temel ihtiyaç maddelerinin olmadigini söyleyen Tutal, “Dünya Saglik örgütü salgin hastaliklar için uyarilarda bulunuyor. Ameliyatlar anestezisiz yapiliyor. Gazze’ de; Milli Egitim Bakanagi çok çocugun sehit olmasi sebebiyle 2023-2024 Egitim Ögretim yilini sona erdigini bildirdi. Gazze’de elektrik yok, internet yok, telefon hatlari yok; âdeta Filistin halkinin dünya ile olan bütün irtibati koparildi. Terör devleti Israil Gazze’mi tamamen isgal etmek istiyor. Filistin halki için hedefledigi tek sey toplu bir soykirim! Filistin halki kendi vataninda mülteci durumuna düsürülmüs. Ümmet cografyasindaki tüm kardeslerimize de bir çagrimiz var!

Arkadaslar biz burada cephede degiliz ama elimiz kolumuz bagli bekleyemeyiz. Peki, ne yapabiliriz? Bir mümin olarak dua edecegiz ve duamizda israr edecegiz, maddi yardimda bulunacagiz ve boykota devam edecegiz birakmayacagiz” ifadelerini kullandi.

Program daha sonra yapilan dua ile son buldu.
Kaynak: İHA