10. Bilimsel Yil Sonu Toplantisi Açiklamasi 'Nörolojik Hastaliklarda Akilci Ilaç Kullanimi Ve Eczacinin Rolü'

ANTALYA – Etkin Eczacilik Dernegi’nin ‘’Nörolojik Hastaliklarda Akilci Ilaç Kullanimi ve Eczacinin Rolü’’ konulu 10. Bilimsel Yil Sonu Toplantisi Titanic Deluxe Belek Otel’ de basladi. Toplanti, alaninda uzman akademisyenler, eczacilar ve sektörün önde gelen firmalarini bir araya getiriyor.

10. Bilimsel Yil Sonu Toplantisi Açiklamasi 'Nörolojik Hastaliklarda Akilci Ilaç Kullanimi Ve Eczacinin Rolü'
Telgraf Turizm tarafindan organize edilen kongre hakkinda bilgiler veren Etkin Eczacilik Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Hümeyra Laçin, dernegin 14.yilinda toplantinin 300 eczacinin katilimiyla gerçeklesecegini belirtti.

Etkin Eczacilik Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Hümeyra Laçin, eczacilarin 3 gün boyunca ‘’Nörolojik Hastaliklar ve Akilci Ilaç Kullaniminda Eczaci Danismanligi’’ni konusacaginin altini çizerek, "Koruyucu saglikta eczacinin rolünü konusacagiz. Artik dünyada eczacilik meslegi sadece ilaç uzmanligiyla sinirli degil. Koruyucu saglik hizmeti bireyin yasami baslamadan önce anne adayi eczaneye basvurdugu anda eczaci danismanligiyla basliyor" diye konustu.

Bu sürecin isleyisi hakkinda açiklama yapan Laçin, “Biz gebelik döneminde anne adayina saglikli beslenme, dogru egzersiz, agiz dis sagligi danismanligi verdigimizde, mikrobiyotanin önemini anlattigimizda hayata gelecek olan bireyin yasamina daha dogmadan dokunmus, koruyucu eczaci hizmetini baslatmis oluyoruz. Yine gebelik sirasinda anneye emzirme danismanligi ve dogru besin takviyeleri seçimi danismanligi verdigimizde, biz aslinda gelecek nesillerin yasama en iyi baslangici yapmasini ve birçok kronik hastaliktan korunmasini sagliyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Laçin, "Nörolojik hastaliklar, insan yasaminin çesitli evrelerinde karsilasilan ve yasam kalitesini etkileyen, ilaç kullaniminda hastanin uyumu, ilaç etkilesimleri, tedavinin monitorizasyonu gibi konularda eczaci danismanliginin olmazsa olmaz oldugu hastaliklardir. Tüm bu konularin çok degerli akademisyen hocalarin güncel bilgi paylasimlari ile tartisildigi yüksek etkilesimli bir toplanti gerçeklestiriyor olacagiz" dedi.

Kaynak: İHA