Kütahya'da Haydar Aliyev'i Anma Etkinligi

Kütahya Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci, Azerbaycanlilar Kültür ve Dayanisma Dernegi ile Azerbaycan Kültür Toplulugu tarafindan düzenlenen Haydar Aliyev’i Anma etkinligine katildi.

Kütahya'da Haydar Aliyev'i Anma Etkinligi
Kütahya Belediyesi ev sahipliginde yapilan anma etkinliginde konusan Baskan Vekili Damci, “Her milletin, özellikle de çesitli halklari ve etnik gruplari etrafinda birlestiren bir devleti ve devlet gelenegi olan milletin, bir milli ideolojiye ve milli bir ülküye büyük ihtiyaci vardir. Çünkü halkin güç ve kudretinin kaynagi olan birlik, tarihinin bütün fikrî ve mânevî tecrübelerini içinde barindiran millî ideoloji temelinde olusturulmustur. Millî ideoloji kavraminin içerigini bilimsel ve teorik açidan dogru bir sekilde ortaya koyabilmek için millî fikir ile millî ideolojiyi birbirinden ayirmak gerekir. Bilindigi üzere modern felsefe ve siyaset biliminde millî fikir ve millî ideoloji kavramlarina farkli yaklasimlar bulunmaktadir. Toplumun bütünlügü ve dayanismasi, ulusal ideolojinin çesitli toplumsal ve siyasal siniflar, ulusal azinliklar ve etnik gruplar ile dini topluluklarin çikarlarini dogru bir sekilde ifade etmesine baglidir. Iste bu zaviyeden bakildiginda yüce Türk dünyasinin sembol ismi, kahraman insan Haydar Aliyev önümüze bir degerler abidesi olarak çikmakta, Türk dünyasi tarihine adini altin harflerle yazdirmaktadir. Onun büyük Azerbaycan halki için yapmis oldugu fedakarliklar hafizalarimizda yerini almis bulunmaktadir. Haydar Aliyev ismi kendi ülkesi için degerli oldugu kadar bizzat Türkiye Cumhuriyeti için de son derece önem arz etmektedir. Sagliginda ülkemiz ile kardes ülke Azerbaycan arasinda kopmaz baglar örülmüs olup, bugün rahmetlinin evladi, Azerbaycan’in mevcut Devlet Baskani Ilham Aliyev de bu dostluk kardeslik mesalesini babasinin biraktigi yerden almis onurla tasimaktadir. Kardes devlet Azerbaycanimizin büyük devlet baskani Haydar Aliyev i ölüm yil dönümünde saygi ve minnetle aniyor, kardes Azerbaycan halkina bir kez daha bas sagligi diliyoruz. Katilim saglayan herkese tesekkür ediyor, saygilarimi sunuyorum” dedi.

Kütahya Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma etkinligine; Kütahya Vali Yardimcisi Fikret Zaman, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Baskan Yardimcisi ve Eskisehir Azerbaycanlilar Dernek Baskani Cavid Aydin, Kütahya Göç idaresi Müdürü Hüseyin Demir, Türk Mühendisler Odasi Baskani Devlet Sanatçisi Abdurrahman Yildiz ve birçok davetli katildi.

Kaynak: İHA