Kayan IETT Otobüsünü Durdurmaya Çalisan Soför Ezilerek Agir Yaralandi

i Selam otobüs duragina park etmek üzere gelen bir IETT otobüsü henüz bilinmeyen bir nedenle kaymaya basladi. Iddiaya göre o sirada otobüsten inmis olan soför ise otobüsün arkasina geçerek durdurmaya çalisti. Çevredekilerin uyarilarina ragmen otobüsün arkasina geçip durdurmak isteyen soför otobüsün altinda ezilerek agir yaralandi.

Kayan IETT Otobüsünü Durdurmaya Çalisan Soför Ezilerek Agir Yaralandi
Olay saat 00.00 siralarinda Sultangazi Mescid-i Selam otobüs duraginda meydana geldi. Edinilen bilgiye bir IETT soförü otobüsü park etmek üzere duraga yanastirdiktan sonra otobüsten indi. Soför indikten sonra otobüs henüz bilinmeyen bir nedenle geriye dogru kaymaya basladi.

O esnada panik yapan soförün, otobüsün arkasina geçerek kaymakta olan otobüsü iterek durdurmaya çalistigi ögrenildi. Iddiaya göre çevredeki vatandaslar sürücüye durmasi için "Dur, ne yapiyorsun?" seklinde uyarida bulundu. Otobüs geri geri kayarken önce soförü ezerek üstünden geçti, daha sonra ise park halindeki taksiye çarparak durabildi. Olayi gören vatandaslar hemen polis, itfaiye ve saglik ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan yapilan ilk müdahalenin ardindan ezilen IETT soförü agir yarali olarak en yakindaki hastaneye götürüldü. Sürücünün hayati tehlikesinin devam ettigi ögrenildi. Polis ekipleri olay yerini seritle çevreleyerek güvenlik önemli alirken Olay Yeri Inceleme ekipleri de kazanin yasandigi yerde incelemede bulundu.

Olaya sahit olan taksi sürücüsü Yilmaz Yemci gördüklerini söyle anlatti:

"Ben geldim ve arabami en öne park ettim. IETT otobüsü de tam dipte duruyordu. Ben tam aracimdan inmek üzereyken IETT otobüsünün kayarak arkaya dogru geldigini gördüm. IETT soförü de iki eli ile araci durdurmaya çalisiyor. Yaninda iki üç tane arkadasi vardi, onlar da ’Sen ne yapmaya çalisiyorsun?’ dediler. O sirada otobüs adami altina aldi. Ben de otobüsün çok hizli geldigini görünce aracimdan indim, bu tarafa dogru kaçtim. Otobüs de 3 tane arabaya çarparak bu hale getirdi. Soför yerdeyken lastikler üzerinden geçti, kanlar içerisindeydi, ne olur bilemiyorum. Durumu agir olarak hastaneye götürüldü. Ben çok süratli geldigini görünce kaçtim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA