Disisleri Bakani Fidan, ABD'de SETA Vakfi'ni Ziyaret Etti

Disisleri Bakani Hakan Fidan, Gazze’de savasin durdurulmasina ve kalici barisin saglanmasina yönelik uluslararasi girisimlerde bulunmak üzere geldigi ABD’de, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Arastirmalari Vakfi’ni (SETA) ziyaret etti.

Disisleri Bakani Fidan, ABD'de SETA Vakfi'ni Ziyaret Etti
Disisleri Bakani Hakan Fidan, Gazze’de savasin durdurulmasina ve kalici barisin saglanmasina yönelik uluslararasi girisimlerde bulunmak üzere geldigi ABD’de temaslarina basladi.

Fidan bugün baskent Washington DC’de bulunan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Arastirmalari Vakfi’ni (SETA) ziyaret etti.

Öte yandan, Hakan Fidan, Washington DC temaslari kapsaminda bugün ABD’li mevkidasi Antony Blinken ile ikili görüsme gerçeklestirecek.

IIT ve AL Temas Grubu, ABD’de

Bakan Fidan’in da yer aldigi Islam Isbirligi Teskilati (IIT) ve Arap Ligi (AL) Temas Grubu, bugün ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile görüsecek. Grup yarin ise Kanada’da Kanada Basbakani Justin Trudeau ve Kanada Disisleri Bakani Melanie Joly ile bir araya gelecek.

Islam Isbirligi Teskilati (IIT) ve Arap Ligi’nin (AL) 11 Kasim 2023 tarihli Olaganüstü Ortak Zirvesi, Türkiye, Filistin, Suudi Arabistan, Endonezya, Misir, Ürdün, Katar ve Nijerya’nin da aralarinda bulundugu ülkelerin disisleri bakanlarini, Gazze’de savasin durdurulmasina ve kalici barisin saglanmasina yönelik uluslararasi girisimlerde bulunmakla görevlendirmisti.
Kaynak: İHA