Gazze'de Can Kaybi 17 Bini Asti

Filistin Saglik Bakanligi Sözcüsü Esref el-Kudra, Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda hayatini kaybedenlerin sayisinin 17 bin 177’ye yükseldigini açikladi.

Gazze'de Can Kaybi 17 Bini Asti
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 7 Ekim’den bu yana devam ederken, can kaybi her geçen gün artiyor. Filistin Saglik Bakanligi Sözcüsü Esref el-Kudra yaptigi açiklamada, Israil’in Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda hayatini kaybedenlerin sayisinin 17 bin 177’ye yükseldigini belirterek, yarali sayisinin 46 bine ulastigini ifade etti.

El-Kudra, Israil saldirilarinda son 24 saatte 350 kisinin hayatini kaybettigini, bin 900 kisinin de yaralandigini açikladi.

El-Kudra, 7 Ekim’den bu yana yaralilarin yüzde birinden daha azinin tedavi için Misir’a tahliye edildigini ifade etti.

Gazze Seridi’nin kuzeyinde saglik sisteminin neredeyse tamamen çöktügünü aktaran el-Kudra, Sifa Hastanesi yeniden faaliyete geçirmek için çalismalarin devam ettigini ve Sifa Hastanesi’nin müdürünün de aralarinda bulundugu 36 saglik çalisanin hala Israil güçleri tarafindan gözaltinda tutuldugunu aktardi.
Kaynak: İHA