Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Rabbimizin Vermis Oldugu Kitaplarin Ya Da Mesajlarin Özetidir Kur'an-I Kerim'

Rize’de düzenlenen icazet töreninde konusan Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Insanlari karanliklardan aydinliga çikarma vasitasidir Kur’an-i Kerim. O yüzden biz Kur’an-i Kerim’i ögreniyoruz. O yüzden anlamaya çalisiyoruz ve hayatimizi Kur’an-i Kerim’e göre tanzim ediyoruz” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Rabbimizin Vermis Oldugu Kitaplarin Ya Da Mesajlarin Özetidir Kur'an-I Kerim'
Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Rize Müftülügüne bagli Kur’an kurslarinda hafizlik egitimini tamamlayan 653 ögrenci için Yenisehir Spor Salonu’nda düzenlenen icazet törenine katildi.

Programda konusan Erbas, Türkiye’nin her yerinde hafizlar çikmaya basladigini ve Türkiye’de bugün itibari ile belgeli hafiz sayisinin 200 binin üzerinde oldugunu ifade etti.



“Rabbimizin vermis oldugu kitaplarin ya da mesajlarin özetidir Kur’an-i Kerim”

Erbas, "Hazreti Adem’den itibaren gelmis olan bütün peygamberlerin getirdigi dinin adidir Islam. Kur’an-i Kerim de tüm peygamberlere Rabbimizin vermis oldugu kitaplarin ya da mesajlarin özetidir. Hazreti Adem, Hazreti Ibrahim, Hazreti Musa, Hazreti Isa hangi mesajlari toplumlarina vermis ise iste Allah Resulü Hazreti Muhammed (SAV) efendimiz o mesajlarin adeta özünü ve özetini Kur’an-i Kerim ile bütün insanliga getirmistir. Insanlari karanliklardan aydinliga çikarma vasitasidir Kur’an-i Kerim. O yüzden biz Kur’an-i Kerim’i ögreniyoruz. O yüzden anlamaya çalisiyoruz ve hayatimizi Kuran-i Kerim’e göre tanzim ediyoruz. Bütün insanligin Kur’an-i Kerim’i ögrenmeye ihtiyaci var" diye konustu.



“Insanlik bin 400 sene önce Kur’an’a ne kadar muhtaç ise bugün de o kadar ihtiyaci vardir”

Insanligin bin 400 yil önce Kur’an-i Kerim’e muhtaç oldugu gibi su anda da ihtiyaci oldugunu belirten Erbas, “Insanlik bin 400 sene önce Kur’an’a ne kadar muhtaç ise bugün de o kadar ihtiyaci vardir. Çünkü, Islam en büyük nimettir. Bunu ezberlediginiz Kur’an-i Kerim’in bir rivayete göre son ayeti olan ’Bugün sizin dininizi kemale erdirdik. Üzerinizdeki nimetimi de tamamladim. Din olarak Islam’i seçtim. Ondan razi oldum’ diye buyuruyor Rabbimiz. Islam’in bir nimet oldugunu ögreniyoruz bu ayeti kerimeden. O yüzden sadece biz degil bütün insanligin bu nimetten istifade etmesi için bizim gayret etmemiz lazim. Kur’an insanligi adalete, iyilige, barisa, sulha, kardeslige, irkçiliktan uzak durmaya davet ediyor. Hayra çagirmaya, iyiligi emretmeye, kötülükten uzak durmaya davet ediyor ve bu daveti biz yapacagiz. Özellikle Kur’an’a gönül verenlerin, Kur’an’i ögrenenlerin yapacagina isaret ediyor. ’Içinizden hayra çagiran, iyiligi emreden, kötülükten nehyeden bir ümmet bulunsun. Onlar kurtulusa ulasanlardir, kurtulusa erecek olan onlardir.’ Ne mutlu sizlere, ne mutlu bizlere peygamber varisleri olarak hayra çagiran, iyiligi emreden, kötülükten nehyeden bir ümmetin ferdi olarak Cenab-i Hak bizleri takdir buyurmus" ifadelerini kullandi.

“Filistin’de masum çocuklar, bebekler, gün yüzü görmemis bebek, kadinlar, yaslilar, silahsiz insanlar zalim isgalci Israil tarafindan katlediliyor”

Filistin’de büyük bir zulmün gerçeklestigini vurgulayan Erbas, “Kur’an-i Kerim’in indirildigi zamanlarda dünyada büyük bir zülüm vardi. Büyük bir karanlik vardi, büyük bir cehalet vardi. O gün Kur’an ile bu cehaletin, bu zalimligin ortadan kaldirilmasi emredilmistir. Peki bugün zülüm yok mu? O günden bin beteri bugün var. Hemen gözümüzün önünde Filistin’de masum çocuklar, bebekler, gün yüzü görmemis bebek, kadinlar, yaslilar, silahsiz insanlar zalim isgalci Israil tarafindan katlediliyor. Bunu biz görüyoruz. Iste bugün Islam’in adalet anlayisiyla, Islam’in zalimlerin karsisinda durma emriyle mazlumlarin yaninda yer almamizi ifade eden ayetler ve hadislerle bugün hep beraber bizler Müslümanlar olarak zülüm nerede varsa onun karsisina çikmak zorundayiz. Bugün Gazze’de var, biz o zalimlerin karsisindayiz. Elimizle yapmamiz gerekeni elimizle yapacagiz, dilimizle yapmamiz gerekeni dilimizle söyleyecegiz. Söylemekten asla çekinmeyecegiz. Kalbimizle, dualarimizla mazlumlarin yaninda olacagiz. Kalbimizle, gönlümüzle, elimizle, dilimizle yapmamiz gerekenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz" seklinde konustu.



“Mihraplarimiz hafiz kardeslerimizle, hafiz hocalarimiz mihraplarimizi doldursun”

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, her yerde hafizlar olmasini istediklerini söyleyerek, "Mihraplarimiz hafiz kardeslerimizle, hafiz hocalarimizla dolsun. Hafiz hocalarimiz vaaz etsin. Hafiz hocalarimiz, hoca hanimlar olsun. Ilahiyat fakültelerimizde hafizlarimiz ögrenci olsun, ögretim üyesi olsun. Imam hatip liselerinde hafiz ögretmenlerimiz derslere girsin. Diyanet Isleri Baskanliginda, Milli Egitim Bakanliginda, hem ilahiyat fakültelerinde, Islami ilimler fakültelerinde hafizlarimizin bizim için degeri çok büyük. Degerli kardeslerim çalisin. Insana ancak ve ancak çalistiginin karsiligi vardir. Çalisin, bu merhaleleri imtihanlara girerek atlayin ve ülkemize, Islam alemine en büyük sekilde hizmet eden ortamlarda sizler olun" diye konustu.

Kaynak: İHA