Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Almis Oldugumuz Egitimler Bizi Daha Merhametli Hale Getirmeli'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, "Almis oldugumuz egitimler bizi daha merhametli hale getirmeli, daha adil hale getirmeli, daha sefkatli daha muhabbet tasiyan bir gönle sahip olmamizi gerçeklestirmeli” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Almis Oldugumuz Egitimler Bizi Daha Merhametli Hale Getirmeli'
Bir dizi program için Rize’ye gelen Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Yeni Sehir Spor Salonu’nda düzenlenen icazet törenine katildiktan sonra Rize Belediyesi ve Rize Valiligini ziyaret etti. Erbas ziyaret programlarinin ardindan Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi (RTEÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi. Burada gençlere seslenen Erbas, “Gençler, insallah hem egitim alirken hem de egitim aldiktan sonra gittiginiz her yerde çalistiginiz her yerde bunu yasatmaya devam edeceksiniz. Bulundugunuz her yerden inancimiz ve degerlerimizi en güzel sekilde temsil etmemiz gerekiyor. Zaten ilmin amaci da budur. Almis oldugumuz egitimler bizi daha merhametli hale getirmeli, daha adil hale getirmeli, daha sefkatli daha muhabbet tasiyan bir gönle sahip olmamizi gerçeklestirmeli. Bizler mademki ilim medeniyetinin mensuplariyiz, bunlari hiçbir zaman aklimizdan çikarmamaliyiz” dedi.

Israil’in Filistin’de yaptigi katliamlara da deginen Baskan Erbas “’Vardiginiz yerdeki kadinlari, çocuklari, bebekleri, o yerin hayvanlarini eseklerini, öküzlerini, her seyini, gördügünüz bütün canlilari öldürünüz’ der mi hasa tanri diyeyim hadi Allah. Böyle bir tanri olur mu? Buna göre amel ediyorlar. O güzel Islam peygamberi Hazreti Isa’nin getirdigi Islam’i Hristiyanlik haline getirenler daha sonra Hristiyanligi da 100 parçaya bölerek onun içerisinden evanjelizm diye bir tarikat çikaranlar, o tarikati Hristiyan Siyonizm’i haline getirenler, Yahudi siyonistlerini adeta parmaklarinda oynatarak, Orta Dogu’yu kan gölü haline nasil getiriyorlar? Dinler tarihi eserlerinde bunu okumaniz lazim" ifadelerini kullandi.

Erbas’in konusmaci olarak katildigi programa Rize Valisi Ihsan Selim Baydas, Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yilmaz ve çok sayida ögrenci katildi.

Kaynak: İHA