Baskan Aydiner Betona Geçit Vermedi Açiklamasi 45 Bin Metrekarelik Dev Millet Bahçesini Bayrampasa Halkina Kazandirdi

Bayrampasa’da insa edilen bölgenin en büyük Millet Bahçesi, 45 bin metrekarelik alani ile Istanbul’a nefes aldiracak. Bayrampasa Belediye Baskani Atila Aydiner, betona degil yesile ve gelecege yatirim yaptiklarini belirterek, “Bu projeyi belediyemizin ‘ustalik eseri’ olarak görüyoruz. Millet Bahçesi bölge halkinin yasamina renk katacak, gelecek kusaklara çok güzel bir miras olacak. Bayrampasa da bu Millet Bahçesi ile anilir duruma gelecek” dedi.

Baskan Aydiner Betona Geçit Vermedi Açiklamasi 45 Bin Metrekarelik Dev Millet Bahçesini Bayrampasa Halkina Kazandirdi
Bayrampasa Kartaltepe Mahallesi’ndeki eski Pancar Motor Fabrikasi alaninda insa edilen Bayrampasa Millet Bahçesi, sosyal donati alanlari ve dogal yapisi ile bölgenin adeta oksijen deposu olacak özellikler tasiyor. Tematik bahçelerle donatilan dev park; çocuk oyun alanlari, etkinlik ve pilates alanlari, yürüyüs ve bisiklet yollari, kosu parkuru gibi vatandaslarin aileleri ile vakit geçirebilecegi çok sayida özellik içeriyor. Zemin altina 200 araçlik otoparklari da bulunan bahçede biyolojik gölet ve kuru havuz de bulunuyor. Müze ve kütüphaneler, çim amfiler, millet kiraathanesi ve gül bahçesi gibi alanlar da bahçenin dogal ambiyansina eslik ediyor. Bayrampasa’nin aurasini degistirecek proje, en kisa süre içinde vatandaslarin hizmetine sunulacak.

"Yesile ve gelecege yatirim yaptik"

Bayrampasa Belediye Baskani Atila Aydiner, sosyal belediyecilik anlayisi ile kenti güzellestirmeye devam ettiklerini söyleyerek, “Bayrampasa’nin kimligine yarasir biçimde Millet Bahçesi insa ederek, betona degil yesile ve gelecege yatirim yaptik” dedi.

Aydiner, “Vatandaslarimizin keyifle zaman geçirebilecegi Millet Bahçemizde adeta yok yok. Birçok özeligi ile bölgeye ve Istanbul’a nefes aldiracak dev parkin insaati büyük oranda tamamlandi. Insallah çok yakin bir zamanda halkimizin hizmetine sunacagiz" ifadelerini kullandi.

"Erbakan’in mirasina sahip çiktik”

Baskan Aydiner, millet bahçesinin hikayesinin, yerli ve milli duygularla, merhum basbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’in kurdugu Pancar Motor Fabrikasi ile basladigini vurguladi. Pancar Motor’un baskilar sonucu kapatildigini hatirlatan Aydiner, "Kapisina kilit vurulan fabrika uzun yillar kaderine terk edildi. Daha sonra bu büyük alan yüzlerce konut yapilarak betona dönüstürülmek istendi. Ancak biz buna geçit vermedik, Erbakan’in mirasina sahip çiktik. Bölgenin Bayrampasa’ya nefes aldiracak yesil alan olarak degerlendirilmesi için büyük bir mücadele verdik. Hamdolsun, bunu da basardik” ifadelerini kullandi.

“Millet Bahçesi ustalik eserimiz”

Baskan Aydiner, "Bu projeyi belediyemizin ‘ustalik eseri’ olarak görüyoruz. Millet Bahçesi bölge halkinin yasamina renk katacak, gelecek kusaklara çok güzel bir miras olacak. Bayrampasa da bu Millet Bahçesiyle anilir duruma gelecek. Kentimiz ve halkimiz için hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA