ABD'de Üniversiteye Yönelik Silahli Saldirida Bilanço Netlesti

ABD’deki Nevada Üniversitesi’nin Las Vegas kampüsünde gerçeklestirilen silahli saldirida 3 kisinin hayatini kaybettigi, 1 kisinin agir yaralandigi açiklandi. Saldirganin da öldügü bildirildi.

ABD'de Üniversiteye Yönelik Silahli Saldirida Bilanço Netlesti
ABD’deki Nevada Üniversitesi’nin Las Vegas kampüsünde gerçeklestirilen silahli saldirida bilanço netlesti. Las Vegas Metropolitan Polis Departmani’nin sosyal medya platformu X üzerinden yaptigi açiklamada, 3 kisinin öldügü 1 kisinin agir yaralandigi bildirildi.

“Olay yerindeki müfettislerimizden edinilen bilgiye göre, yerel bir hastanede hayatini kaybeden 3 kurban ile durumu kritik olan bir kurban var” denilen açiklamada, olayda saldirganin da öldügü belirtildi. Nasil öldügü açiklanmayan saldirganin kimligi ve saldiriyi gerçeklestirme amacina dair bilgi ise paylasilmadi.

Biden: “Normallesmesine izin veremeyiz”

ABD Baskani Joe Biden saldiriyla ilgili yaptigi açiklamada, Las Vegas’taki Nevada Üniversitesi’nin korkunç bir silahli siddet eylemiyle terörize edilen en son üniversite kampüsü oldugunu söyledi.

Esi Jill Biden ile birlikte saldirida hayatini kaybedenler için dua ettiklerini belirten Biden, “Ulusumuz sadece bu yil 600’den fazla kitlesel silahli saldiri ve silahli siddet eylemi nedeniyle yaklasik 40 bin ölüm vakasi yasadi. Bu normal degildir. Bunun normallesmesine asla izin veremeyiz” dedi.

"Baskan oldugumdan bu yana attigimiz tüm adimlara ragmen, karsi karsiya oldugumuz silah siddeti salgini daha da fazlasini yapmamizi gerektiriyor” diyen Biden, “Ancak Kongre olmadan daha fazlasini yapamayiz” ifadelerini kullandi. Biden, cumhuriyetçi milletvekillerinin silah siddetini durdurmaya yönelik adimlari atma konusunda Kongre’de demokratlarla birlesmesi gerektigini vurguladi.

Silahli saldiri alarmi verilmisti

ABD’deki Nevada Üniversitesi’nin Las Vegas kampüsünde saat 11.45’te silahli saldiri alarmi verilmis, polis tarafindan yapilan açiklamada üniversitenin Beam Hall binasinda "aktif bir silahli saldiri" yasandigi belirtilmisti. Ögrencilere binayi bosaltma ve güvenli alanlara siginma çagrisi yapilirken, olaya müdahale edildigi kaydedilmisti.
Kaynak: İHA