Kütahya'nin Sultanbagi Mahallesinde Kentsel Dönüsüm

Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Sultanbagi Mahallesinde kentsel dönüsümü için gerekli çalismalari tamamladigini açikladi.

Kütahya'nin Sultanbagi Mahallesinde Kentsel Dönüsüm
Baskan Isik, yaptigi açiklamada, “Kisa sürede yüzde 70 gibi bir orani saglayarak bu dönüsümün baslatilmasina en büyük katkiyi saglayan mülk sahibi vatandaslarimiz basta olmak üzere tüm hemsehrilerimize tesekkür ediyorum. Hayirli ve ugurlu olsun” dedi.

Kentsel dönüsüm çalismalarinda 530 is yerinden olusan Inköy Küçük Sanayi Sitesi’nin yani sira Vefa ve Osmangazi Mahalleleri için yapilan toplam bin konutluk projeleri hayata geçiren Kütahya Belediyesi, Sultanbagi Mahallesinde dönüsümü için gereken çalismalari tamamladi.

“Bugün itibariyle Bakanligimiza dosyalarin teslim edilmesiyle resmen kentsel dönüsümünün baslatildigini görmüs olacagiz” diyen Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Bilindigi gibi, Kütahya Belediyemizin 2019 yilindan bu yana en agir çalismalarindan birisi sehrimizdeki depreme dayaniksiz yapi stogunun azaltilmasina yönelik kentsel dönüsüm çalismalaridir. Bu amaçla 2013 yilinda Bakanlar Kurulu karariyla riskli alan ilan edilen yaklasik 500 hektar yani 5 bin dönüm toplam alanin içinde 12 mahallemizin 4’ünün dönüsümüzle ilgili bizden önceki dönemlerde alinan karar geregince bizde çalismalarimizi sürdürdük. Bu kapsamda Vefa Mahallemizde toplam 500 konut, Bölücek-Osmangazi Mahallemizin dönüsümü için 500 konut ve bu 4 mahalle içerisinde olmayan ama sehrimiz için çok acil dönüsüm gerektiren alanlardan birisi olan Fuatpasa Mahallemiz sinirlari içerisindeki Küçük Sanayi Sitemizin dönüsümü amaciyla toplam 530 is yerinin imalatlarina 1’inci etap olarak basladik ve bunlar devam ediyor. Diger bir mahallemiz olan Sultanbagi Mahallemizin dönüsümü ise oralarda belediyemize ait rezerv alani bulunmamasi nedeniyle devletimizin kira yardimindan da vatandaslarimizin yararlanmasi yoluyla yerinde dönüsüm ve mevcut eski binalarin yikilarak yenilenmesiyle ilgili bir yöntemi belirledik. Bu amaçla ilgili Kentsel Dönüsüm Kanunu geregince vatandaslarimizin en az 3’te 2’sinin muvafakat vermesi gerekiyordu. Simdi o kanun degistirildi. Mecliste yüzde 50’ye düstü. Ama vatandaslarimizin yaklasik yüzde 75’i alan olarak da yüzde 70’ine yakini bu dönüsüme dahil olacaklarini ve bu amaçla tüm hak sahiplerinin imzalarini aldik. Toplam 300 vatandasimizin imza attigi ve dosyalar içerisinde de 840 adet hissedarlarin tabi bir tasinmazda birden fazla hak sahibi olan imzalari var. Belediye Baskanligimiz olarak biz de toplam 840 adet imzayi 6 saate yakin dünkü mesaimizle tamamladik. Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin ilgili birimlerine iletmek üzere Ankara’ya gönderecegiz. Öncelikle bize inanan, güvenen her türlü engellemelere ve yanlis yönlendirmelere ragmen kisa sürede yüzde 70 gibi bir orani saglayarak bu dönüsümün baslatilmasina en büyük katkiyi saglayan mülk sahibi vatandaslarimiz basta olmak üzere, belediyemizin çalisani Imar ve Sehircilik Müdürlügümüzün degerli personeli, basta müdürümüz olmak üzere ve ilgili Baskan Yardimcimiza ve diger tüm müdürlüklerimizdeki bu konuya katkisi olan her arkadasima ayri ayri tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA