Mahkumlar Için 'Adalet Halk Kütüphanesi' Açildi

Adalet Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi is birligi ile Kayseri Bünyan Ceza Infaz Kurumu’nda ‘Adalet Halk Kütüphanesi’ düzenlenen törenle açildi.

Mahkumlar Için 'Adalet Halk Kütüphanesi' Açildi
Düzenlenen açilis törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Cumhuriyet Bassavcisi Habib Korkmaz, Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun, Il Saglik Müdürü Mehmet Ersan, Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve protokol üyeleri katildi.

Programa Adalet Bakani Yilmaz Tunç ve Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy da Ankara Sincan Cezaevinden online olarak katildi.

Açilista konusan Kayseri Cumhuriyet Bassavcisi Habib Korkmaz, “Ortada güzel bir hizmet var. Sayin bakanlarimiz gerekli açiklamalari yaptilar kütüphanelerle ilgili. Burada kütüphanemizde 10 bin 560 tane kitap bugüne kadar temin edildi ve her 15 günde bir mahkumlarimizdan liste aliniyor. Onlarin istedikleri kitaplar da görevlilerimiz tarafindan kendilerine ulastiriliyor. 15 gün sonra okuduklarini aliyoruz, yeni taleplerini de karsiliyoruz. Bu vesile ile burada güzel bir hizmet yürütülüyor. Ben emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Basta Kültür Bakanligimiza ve Il Kültür Müdürümüz Sükrü Dursun bey ile ekibine ve emegi geçen herkese. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Vali Gökmen Çiçek de konusmasinda, “Az önce hep beraber kütüphanemizi hep beraber gezdik. Muhtesem bir kütüphane. Bassavcimizin söyledigi gibi 11 bin kitap, günlük 250 kisinin istifadesi, hem tutuklu hükümlülerimiz hem çalisanlarimiz ve aileleri, herkesin istifadesine sunulmus olan bu kütüphane ayni zamanda il kütüphanelerimizle koordine halinde. 11 bin kitap gibi görünen aslinda kitapliklari ilin diger kitapliklariyla beraber 80 bin kitaba kadar ulasabilmekte buradaki arkadaslarimiz. Hem teshiri ile hem seçilen renkleri ile gerçekten iç açici, muhtesem. Biz de daha öncesinde cezaevindeki hükümlü arkadaslarimizi ziyaret etmistik. Orada bu kütüphaneden dolayi çok ciddi memnuniyetlerini ifade etmislerdi. Mutlu olduklarini ifade etmislerdi. Biz hem bakanlarimiza çok tesekkür ediyoruz. Hem bassavcimiza, komisyon baskanimiza, cezaevi müdürümüze ve Il Kültür Müdürümüze böyle muhtesem bir kütüphaneyi hizmete açtiklari için Kayseri Valisi olarak çok mutlu oldugumu ifade ediyor hayirli ugurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan protokol tarafindan açilis kurdelesi kesilerek Adalet Halk Kütüphanesi hizmete açildi.
Kaynak: İHA