6 Subat Depremlerinde Görev Yapan Gönüllülere 'Tesekkür' Belgesi Verildi

AFAD Mus Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen "5 Aralik Dünya Gönüllüler Günü" çerçevesinde "asrin felaketi" olarak hafizalarda yer edinen 6 Subat depremlerinde aktif görev alanlar için program düzenlendi.

6 Subat Depremlerinde Görev Yapan Gönüllülere 'Tesekkür' Belgesi Verildi
AFAD Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen programda Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen depremde görev aktif görev alan gönüllülere ve kamu personellerine "tesekkür" belgesi takdim edildi. AFAD gönüllülerinin önemli oldugunu vurgulamak amaciyla bir araya geldiklerini söyleyen Mus Valisi Avni Çakir, 6 Subat depremlerinden sonrasi Islahiye’de 45 gün görev yaptigini vurgulayarak, "Tam da ülkenizin size ihtiyaç duydugu bir anda en çok ihtiyaç duyulan insanlarin arasinda mesai harcamak, o insanlarin yarasina merhem olmak, vermis oldugu gururla iç huzuru hissettim. Bölgenin kendisine gelmesi uzun yillar alacak ama bu anlamda devletimizin yaptigi konutlarda teslim edilmeye baslandi. Deprem bölgesinde görev yaptiktan sonra gönüllü arkadaslarimiza duydugum sayginlik daha da artti. Afet sürecinde Türkiye çok ciddi bir sinava maruz kalmis ama bu sinavi basari ile vermistir. Bu anlamda kamunun ve özelin müthis bir isbirligi olmustur. Bu dediklerimi anlamak için afet bölgesini görmek ve anlamak lazim. Türkiye nüfusunun yaklasik yüzde 15’i etkilenmisti" dedi.

AFAD Mus Il Müdürü Yasin Taha Çekiç ise, “6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerde gece gündüz, fedakârca, marifetini gösteren ve kendini bu millete vakfetmis gönüllülere tesekkür etmek için toplandik. Afetlerin üstesinden gelebilmek için toplumun tüm kesimiyle birlikte hareket edebilme kabiliyetine sahip olmaktir. Kurum ve kurulusla birlikte vatandaslarin da afetlere hazirlik konusunda sorumluluklari bulunmaktadir. AFAD Baskanligimizca baslatilan ve devam ettirilen AFAD Gönüllülük Sistemi ile vatandaslarin gerekli egitimleri online ve yüz yüze aldiktan sonra afet öncesinde, esnasinda ve sonrasinda bizlerle birlikte etkin olarak görevlerde yer almaktadir. AFAD gönüllülerin özellikle asrin felaketi diye adlandirilan 6 Subat depremlerinde yaptiklari paha biçilemez. Afetlere müdahale zaten gönülden gelmektedir, bir gönül isidir. Insanlara yardim etmek, onlarin en zor durumlarinda onlara el uzatmak gönülden, sevgiden gelen bir istir" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Çakir, gönüllülere ve kamu çalisanlarina tesekkür belgesini verdi. Törene, Mus Garnizon Komutani Albay Ali Osman Saglam, Il Jandarma Komutani Albay Mehmet Kasim Ermis, Il Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Mus Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Kantar, AFAD arama kurtarma ekibi, gönüllüler ve kurum amirleri katildi.

Kaynak: İHA