Sokak Müzisyenleri Yilbasi Kutlamalarinda Kulaklarin Pasini Sildi

Eskisehir’de klasik bir yilbasi kutlamasi yapmak istemeyen sokak müzisyenleri, kent merkezindeki kalabaliga müzik ziyareti vererek, vatandaslarin içini isitti.

Sokak Müzisyenleri Yilbasi Kutlamalarinda Kulaklarin Pasini Sildi
Eskisehir’de yilbasi kutlamalari devam ediyor. Yeni yila disarida eglenerek girmek isteyen vatandaslar kent merkezinde yogun kalabalik olustururken, sokak müzisyenleri söyledikleri sarkilarla dinleyenlerin içini isitti. Eskisehirli vatandaslarin müzige olan ilgisini bildiklerini dile getiren müzisyenler, plansiz bir sekilde farkli gruplarla birlestiklerini ve dinleyenlere güzel anlar yasattiklarini söyledi.

Gördükleri ilgiden memnun olduklarini belirten müzisyenler, yeni yilda bol müzik ve eglence dileklerinde bulundu.

“Sarki söyleyerek hep birlikte egleniyoruz”

Müzisyen Gökçe Güneyoglu, kent merkezinde sarki söylemek için Adalar bölgesine geldiklerini söyledi.

Burada baska müzisyenlerle karsilastiklarini ve plansiz bir sekilde birleserek çesitli sarkilar söylediklerini ifade eden Güneyoglu, “Hep birlikte eglenelim istedik. Yilbasinda sokakta müzik yapmayi planliyorduk. Eskisehir halki iyi bilir, burada genelde müzisyenler sokak müzigi yapiyorlar ve milletle birlikte egleniyorlar. Burada baska arkadaslarimiz da bugün müzik yapiyormus, onlara eslik etmek için yaninda durduk. Hep birlikte egleniyoruz. Sag olsunlar Eskisehir halki da eslik ediyorlar. Yilbasinda keyifli bir vakit geçiriyoruz, yani sokakta müzik yapanlarin çogu birbirini tanir, selamlasip yanlarina oturabiliyorsunuz. Tanimasaniz bile yani kimsenin yadirgayacagi bir durum degil, oturup eslik edebilir, sarki söyleyebilirsiniz. Bir müzik aleti çalmaniza gerek yok. Sesinizin güzel olmasina gerek yok, keyif almaniz yeterli” dedi.



“Yilbasinda klasik kutlamalar vardir ama biz dogaçlama egleniyoruz”

Arkadaslariyla birlikte farkli bir kutlama yapmak istediklerini söyleyen müzisyen Gökçe Güneyoglu, “Yilbasinda klasiklesmis seyler vardir iste bir mekana gidilir ya da önceden büyük bir plan yapilir vesaire, biz genelde çogu yilbasinda böyle dogaçlama egleniyoruz. Arkadaslarimizla olmak bizim için en büyük eglence aslinda ne yaptigimizin çok bir önemi yok. Müzik birlestirici bir güç, her zaman her kesim için böyledir. Biz de burada görüyorsunuz arka tarafla keyifli bir sekilde vakit geçirmeye çalisiyoruz. Eskisehir böyle bir yer zaten. Yani Eskisehir’in hemen ufak bir seyde birlestirici bir gücü oluyor. Müzik bunlardan, bugün de görüyoruz önemli etkenlerden bir tanesidir. Yavas yavas kalabalik olusuyor, herkes egleniyor ve eslik ediyor. Müzikli, keyifli bir aksam ve herkese iyi yillar diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA