Ukrayna'nin Rusya'ya Düzenledigi Füze Saldirisinda Can Kaybi 18'E Yükseldi

Ukrayna ordusunun Rusya’nin Belgorod kentine düzenledigi füze saldirisinda hayatini kaybedenlerin sayisi 18’e, yarali sayisi ise 111’e yükseldi.

Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi saldirilara karsilik Ukrayna’nin düzenledigi füze saldirisinda can kaybi artiyor. Rusya’nin Ukrayna sinirindaki kenti Belgorod’a Ukrayna ordusu tarafindan bugün gerçeklestirilen füze saldirisinda hayatini kaybedenlerin sayisi 18’e yükseldi. Rusya Acil Durumlar Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, yarali sayisinin ise 111’e yükseldigi duyuruldu. Açiklamada ayrica saldiri sonrasinda 40’a yakin sivilin yasadigi binanin hasar gördügü belirtilirken, kurtarma ekiplerinin enkaz kaldirma çalismalarini sürdürdügü aktarildi.

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, kente yapilan füze saldirisinda kullanilan roketlerin Vampir MLRS tipi roketler oldugu duyuruldu. Rus hava savunma sistemlerinin birçok roketi de imha ettigi açiklandi.

“Güvenlik Konseyi’nin, Bolgorod için bugün toplanmasini talep ettik”

Öte yandan Rus diplomasisi de saldirisi sonrasi harekete geçti. Rusya’nin BM Daimi Temsilci Yardimcisi Dmitry Polyansky, BM Güvenlik Kurulu’na acil toplanma çagrisinda bulunduklarini duyurdu. Yazili açiklama yapan Polyansky, “Güvenlik Konseyi’nin, Bolgorod için bugün toplanmasini talep ettik” dedi.

Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise, Ukrayna’nin bu saldiriyi Ingiltere ve ABD’nin destegiyle gerçeklestirdigi belirtildi. Açiklamada, “Ingiliz ve Amerikali danismanlar, günümüz Ukrayna yetkililerini düzenli olarak kanli suçlar islemeye tesvik ederek, bu terör saldirisinin organize edilmesinde dogrudan yer aldilar” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA