Kütahya'da Sehitleri Anma Ve Filistin'e Destek Yürüyüsü

Kütahya’da, Pençe Kilit Harekati’nda sehit olan askerler ve Israil’in zulmü altindaki Gazzeliler için "Sehitlere Rahmet, Gazze’ye Destek" yürüyüsü düzenlendi.

Kütahya'da Sehitleri Anma Ve Filistin'e Destek Yürüyüsü
Kütahya Belediyesi önünde baslayan ve Zafer Meydaninda son son buldu. Kütahya Sivil Toplum Kuruluslari Dayanisma Platformu (KÜSIDAP) adina basin açiklamasini Diyanet Sen Kütahya Sube Baskani Ülfet Balon yapti. Balon, "Gazze’de ya da gönül cografyamizin herhangi bir kösesinde zulmen hayatina kastedilen sehitler de bizim, devletimizce memleketin dört bir yaninda ve sinirlarimizin ötesinde emperyalist kafirlerin masasi teröristlere karsi mücadele ederken sehit olan askerler de bizim. Sosyal medyadan ya da gazete köselerinde kalemsörlük taslayan batili emperyalist usaklari bize bu konuda ayar veremez. Biz hem kendi askerimizi hem de Gazzeli kardeslerimizi savunabiliriz. Dünyanin neresinde olursa olsun, hangi zalim varsa biz onun karsisinda durmayi da biliriz. Allah bütün sehit ailelerine sabir versin. Yarali askerlerimize de Allah’tan acil sifa diliyoruz" dedi.

Programda konusan Kütahya Valisi Musa Isin, "Bu iman, bu suur, birlik ve beraberlik oldugu sürece Allah’in izniyle bu milleti hiç kimse alt edemeyecektir. Biz Alparslan’in askerleriyiz. Biz Selahattin Eyyubi’nin torunlariyiz, Fatih’in torunlariyiz. Biz Yavuzlar’in çocuklariyiz. Kimse bizi alt edemez" seklinde konustu.

Türk milletinin kendi degerleriyle ve inanciyla ayakta kalacagini belirten Isin, "PKK terör örgütü Allah’in izniyle bu topraklarda artik hayat bulamayacak hale gelmistir" diye konustu.

Türk milletinin azmini, inancini hiçbir zaman kaybetmeyecegini söyleyen Isin, "Uyumayacagiz, sürekli diri duracagiz, bir olacagiz, beraber olacagiz, büyük Türkiye olacagiz. Bati usaklarina ve emperyalizme her zaman karsi çikacagiz, duamizi sehitlerimizden eksik etmeyelim, Filistinli kardeslerimize, Uygur Türklerine dua edelim, nerede bir mazlum varsa bu millet onlarin yaninda olmustur" ifadelerini kullandi.

Bütün dünyada bir uyanis meydana geldigini ifade eden Isin, batinin maskesinin düstügünü vurguladi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ismail Çaglar Bayirci ve AK Parti Kütahya Il Baskani Mustafa Önsay’in da katildigi yürüyüsün sonunda tüm sehitler için dua edildi.
Kaynak: İHA