Israil'de Esir Protestosu Açiklamasi 'Netanyahu Iktidardayken Hayatimiz Bu, Felaket Üstüne Felaket'

Israil’in baskenti Tel Aviv’de toplanan binlerce kisi, Hamas tarafindan esir tutulan Israillilerin geri getirilmesini talep ederken, “Netanyahu iktidardayken hayatimiz bu. Felaket üstüne felaket” sloganlariyla Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’yu istifaya çagirdi.

Israil'de Esir Protestosu Açiklamasi 'Netanyahu Iktidardayken Hayatimiz Bu, Felaket Üstüne Felaket'
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari araliksiz devam ederken, Hamas tarafindan bölgede esir olarak tutulanlarin aileleri Israil’in baskenti Tel Aviv’de protestolarini sürdürüyor. Aksam saatlerinde baskentteki Habima Meydani’nda toplanan esir yakinlari ve onlara destek vermek isteyen binlerce kisi, “Daha iyi bir Israil” sloganlariyla acil seçim çagrisi yapti. Hamas tarafindan Gazze Seridi’nde tutulan esirlerin bir an önce geri getirilmesini isteyen göstericiler, esir anlasmasinda serbest birakilmayanlarin terk edilmemesini talep eden pankartlar tasidi. Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’ya da tepki gösteren Israilliler, “Netanyahu iktidardayken hayatimiz bu. Felaket üstüne felaket, felaket üstüne felaket" sloganlari atarak Israil basbakaninin istifasini istedi.

Protesto gösterisinde konusma yapan Rotem Telem, “Her iki taraftan da insanlar bos yere ölüyor. Çocuklarin ölmesi bir politika degildir. Korkarim bize 7 Ekim’de kaybettigimiz bir savasi kazandigimizi söylüyorlar” dedi.

Kaynak: İHA