Aydin'da 73 Yillik Stadin Yikim Süreci Basladi

Aydin’in merkez ilçesi Efeler’de bulunan ve uzun yillar birçok müsabakaya ev sahipligi yapan 73 yillik Adnan Menderes Stadyumu’nda yikim süreci basladi.

Aydin'da 73 Yillik Stadin Yikim Süreci Basladi


Aydin’in spor alaninda simge yerlerinden olan ve bir dönem Aydinspor’un birinci lig maçlarina ev sahipligi yapan Adnan Menderes Stadyumu, depreme dayaniksiz oldugu gerekçesiyle bu sezon hizmet disi birakilirken, stadyumun akibetiyle ilgili dügmeye basildi. Sezon basindan bu yana müsabakalara kapatilan stadyumun, yikim isi ihalesinin ardindan, ilgili firma çalismalarina basladi.

Statta koltuklarin sökülmesi islemiyle yikim süreci baslarken, Sali günü de is makinalari ile duvarlarin yikilmasinin planlandigi ögrenildi.

Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, yeni bir stadyum için hem mevcut stadyum bölgesi hem de Aydin Büyüksehir Belediyesi Otobüs Terminali’nin orada bulunan yaklasik 77 dönümlük hazine arazi için hazirlattigi iki farkli projeyi Gençlik ve Spor Bakanligi’na sundu. 1950 yilinda sporseverlere kapilarini açan ve bir dönem Aydinspor’un birinci lig maçlarina ev sahipligi yapan 73 yillik Adnan Menderes Stadyumu’nun, yikim isleminin ardindan yeni stadyumun nereye yapilacagi Bakanlik tarafindan kabul edilecek proje sonrasinda netlesecek.
Kaynak: İHA