Arnavutköy'de 'Kislik Lezzetler Festivali' Basladi

Arnavutköy Belediyesi tarafindan düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Kislik Lezzetler Festivali basladi. Festivalin açilisi Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci ve ilçe protokolünün katildigi etkinlikle yapildi.

Arnavutköy'de 'Kislik Lezzetler Festivali' Basladi
Arnavutköy Belediyesi tarafindan düzenlenen ve üç gün sürecek olan Kislik Lezzetler Festivali basladi.

Arnavutköy Belediyesi Etkinlik Alani’ndaki festivalde kadinlarin el emekleri ile yaptiklari tursu, tarhana, ev makarnasi, reçel, marmelat gibi ürünlerin yani sira, el emegi takilar ve el sanat ürünleri vatandaslarin begenisine sunuldu. Festivalin açilisina katilan Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, burada dagitilan ürünleri çocuklara ikram etti.

“Ev ortaminda yapilmis hijyenik, iç rahatligiyla yiyecegimiz alternatif ürünler sunuyoruz”

Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, “Her yil düzenli olarak kadin kültür sanat merkezinde kurslarimizda atölyelerimizde geleneksel lezzetlerimizin tanitimi yapiyoruz. Bu lezzetlerimizi yeni nesillerimize tanitiyoruz. Diger yandan özellikle yeni popüler kültürün getirdigi ayakta atistirma fastfood gibi sagliksiz beslenmenin karsisinda ev ortaminda yapilmis hijyenik, iç rahatligiyla yiyecegimiz alternatif ürünler sunuyoruz. Çok güzel bir yansimasi var kadinlarin ürettikleri ürünlerin tanitimi ve satisi konusunda da bu ürünlerin yil içerisinde de satisi saglaniyor. Semt pazarlarimizda bu amaçla ayirdigimiz tezgahlarimiz var. Maksadimiz bu anlamda hanimefendileri desteklemek. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Burada sosyallesme imkani buldum”

Arnavutköy Kadin Kültür Merkezi’nde egitim aldiktan sonra ürünlerini satma imkani bulan Özlem Kesik ise, "Her sene bu faaliyetlerin tekrarlanmasi çok güzel. Yaptigimiz ürünleri el emegi pazarinda satma imkani bulabiliyoruz. Ben bu kursa geldikten sonra daha da aktif bir hale geldim. Benim özel bir çocugum vardi okula gittiginde kaydoldum ve burada sosyallesme imkani buldum. Ev hanimlarina tavsiyem muhakkak aramiza katilmalari. Pazar gününe kadar burada olacagiz herkesi bekleriz" dedi.

Kaynak: İHA