Israil-Filistin Çatismalarinda Hayatini Kaybeden Gazeteci Sayisi 61'E Yükseldi

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Israil ve Filistin arasinda 7 Ekim’den bu yana devam eden çatismalarda hayatini kaybeden gazetecilerin sayisinin 61’e yükseldigini açikladi. Ekim ayi gazeteciler için en ölümcül ay oldu.

Israil-Filistin Çatismalarinda Hayatini Kaybeden Gazeteci Sayisi 61'E Yükseldi
Israil ve Filistin arasindaki çatismalar 7 Ekim’den bu yana devam ederken, çatismalarda hayatini kaybeden gazetecilerin sayisi her geçen gün artiyor. Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) tarafindan yapilan açiklamada, çatismalarda hayatini kaybeden gazetecilerin sayisinin 61’e yükseldigi aktarildi. CPJ’nin 1992 yilinda gazeteci ölümlerini belgelemeye baslamasindan bu yana ekim ayi gazeteciler için en ölümcül ay oldu.

CPJ, dün itibariyla 54 Filistinli, 4 Israilli ve 3 Lübnanli gazeteci ve medya çalisaninin çatismalarda öldürüldügünü belirterek, 11 gazetecinin yaralandigini, 3’ünün kayip oldugunu ve 19’unun tutuklandigini ifade etti.

CPJ, Israil güçlerinin haber ajanslarina bir haftalik insani aranin ardindan cuma günü savasin yeniden basladigi Gazze Seridi’nde çalisan gazetecilerin güvenligini garanti edemeyeceklerini söyledigini belirtti.

Kaynak: İHA