Bozdogan Açiklamasi 'Kati Atik Bedelleri Vatandasin Cebinde Kaldi'

Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, belediyelerin inisiyatifine birakilan evsel kati atik ücretlerinden feragat ederek halkin ekonomik çikarlarini gözettiklerini belirterek, "350 milyon liranin üstünü çizen, halkin çikarlari ugruna yoksullukla savasan bir Tarsus Belediyesi kati atik bedelini almayan bölgedeki tek belediyedir” dedi.

Bozdogan Açiklamasi 'Kati Atik Bedelleri Vatandasin Cebinde Kaldi'
Tarsus Belediyesi Aralik Ayi Olaganüstü Meclis Toplantisi, Belediye Baskani Haluk Bozdogan baskanliginda yapildi. Vatandasin cebindeki paraya dokunulmadigini söyleyen Bozdogan, “Tam tamina 350 milyon TL paraya dokunmadik. 350 milyon liranin üstünü çizen, halkin çikarlari ugruna yoksullukla savasan bir Tarsus Belediyesi var. Bugün de 101 milyon liraya dokunmamak için toplamda 350 milyon TL bedelindeki evsel kati atik bedelinin ücretini istemedigimizi deklare ettik ve komisyonlara gönderdik. Bunu da bütçeye girdirmedik. Yani bütçe görüsmeleri yaparken ’böyle bir geliri bekliyoruz’ diyerekten Tarsus Belediyesinin bütçesindeki rakamlari da yükseltebilirdik. Ama biz bu parayi almayacagimizi önceden deklare ettik" ifadelerini kullandi.

Kati atik bedelinin alinmadigini kaydeden Baskan Bozdogan, “Su faturalarinizi ve su faturalarinizin ucuz gelmesinin sebebi Tarsus Belediyesinin yoksullukla savasidir. Kati atik bedelini almayan bölgedeki tek belediyedir. İçel’de bunun bir örnegini göremezsiniz. Çamliyayla’ya gidin, bunlar yazilir. Yenisehir’e gidin, Akdeniz’e gidin, Toroslar’a gidin hepsinde yazilir. Ama vatandasin cebindeki parayi Tarsus Belediyesi almiyor. Bu bir enflasyonla savas, vatandasimiza küçük bir destek. Iller bankasindan gelen kendi paylari azalirken, cebinizi yakan düsmanla aslinda bir savasimiz. Tarsus’a armagan ettigimiz 350 milyon tutarindaki bu faturayi bugün buradan size gururla haykiriyorum" diye konustu.



"Kres sayimizi 20’ye tamamlayacagiz"

5 yilda kres sayisinda ciddi bir sekilde artis oldugunu vurgulayan Baskan Bozdogan, “Fedakarlik dedim. Bugün Büyüksehir Belediyesinin Tarsus’ta yaptirdigi bir tane kresimiz var. 2019’dan itibaren 16 milyon nüfuslu Istanbul’da yapilan kres sayisi toplamda 32. Ben bu koltuga oturdugumda Tarsus Belediyesine ait bir tane kres vardi. Yalnizca bu belediyede çalisan personellerin çocuklari faydalanabiliyordu. Su an Tarsus Belediyesi eliyle yapilan ve tüm kreslerde Tarsus’takinin dörtte bir fiyatina egitim gördügü kres sayimiz 16. Söz vermistik 4 kresimizde yolda, toplamda 20’ye tamamlayacagiz” seklinde konustu.

Tarsus’un yillar sonra kavusacagi kent meydanindan bahseden Bozdogan, söyle devam etti; "102 yil önce düsmandan kurtarilmis bir kentin onuru, gururu ve sanini kutlayacak bir meydani var miydi? Yoktu. Kavsaklar yapildi, fiskeyeler yapildi. Bütün kaldirimlara tuglalar dösendi. Peki, 10 Kasimlari, 29 Ekimleri, 30 Agustoslari, 23 Nisanlari, 27 Araliklari caddede arabalarin, esnafin, çarsinin, pazar yerinin ortasinda kutlamaya reva görüldü.

Bazen kentin utanci olur, kapatmaya çalisiriz. Bu sehre yaptigimiz bu ayibi örtmek için de kent meydani için Anitlar Kurulunun defalarca yanlarina giderek iznini çikarttik.”

"5 kat büyüklügünde bir ekmek fabrikasi açiyoruz"

Kente kazandirilan önemli projelerden bahseden Bozdogan, “Tarsus Kültür Merkezini görüyorsunuz gelip geçerken. Nihayet bu tesisi Tarsus’a kazandiriyoruz. Çalismalarimiz hizlandi. Gece gündüz devam ettirerek, bir an evvel kullaniminiza açacagiz. Dilediginiz konseri, oyunu, sergiyi keyfinizce izletecek, tüm sanatçilarimizi sehrimizde, huzurunuzda agirlamak için elimizden gelen çabayi sarf edecegiz. Günde 60 bin ekmek çikardigimiz firinimizdan en az 5 kati büyüklügünde ikinci firinimizi açiyoruz. Saatlerce ucuza ekmek bekleyen vatandaslarimizi magdur etmeyerek 5 kat büyüklügünde bir ekmek fabrikasi açiyoruz. Fedakarliksa, önce ekmekten, sofradan, riziktan basliyorum” dedi.

Kaynak: İHA