Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Ay Sonu Itibariyle 46 Bin Konutun Kesin Kabulünü Yapip, Dagitmak Için Kuralara Baslayacagiz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 307 bin konutun insaatina basladiklarini belirterek ay sonu itibariyle 46 bin konutun kesin kabulünün yapilip, dagitimlarina baslanmasi için kuralarin çekilecegini söyledi.

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Ay Sonu Itibariyle 46 Bin Konutun Kesin Kabulünü Yapip, Dagitmak Için Kuralara Baslayacagiz'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, bir takim temaslarda bulunmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Özhaseki, Antakya ilçesinde bulunan Mustafa Kemal Üniversitesi konferans salonunda koordinasyon toplantisina katildi.

Toplantinin ardindan Bakan Özhaseki, Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde bulunan ve yapimi tamamlanan TOKI konutlarini inceledi. Örnek daireyi gezerek, incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki, IHA’ya özel açiklamalarda bulundu.

“Sua n 307 bin kadar insaata basladik”

Deprem bölgesinde yaklasik 253 bin vatandasin yerinde dönüsüm projesine basvurdugunu ifade eden Bakan Özhaseki, ay sonu itibariyle 46 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceklerini belirterek, “Su an 307 bin kadar insaata basladik. Yoluna girdi, devam ediyor. 253 bin kadar vatandasimizda yerinde dönüsüm için bize müracaat ettiler. Onlarda; kimisi çap aliyor, kimisi aplikasyon hazirlatiyor. Müracaatlarini yapiyor derken isler yoluna girmeye basladi.

Bizde bu ay sonu itibariyle ilan ettik ve 46 bin konutun kesin kabulünü yapip, dagitmak için kuralara baslayacagiz. Hatay’da da 7 bine yakin konutumuzu dagitacagiz. Bunlar için AFAD’dan hak sahipligi listesi aldik. Önümüzdeki günlerde kura çekilecek onlarda sayin Cumhurbaskanimizin buraya gelisiyle birlikte dagitima baslanacak. En geç 1 ay içerisinde hepsini dagitmis olacagiz” dedi.



“2024 sonuna kadar insaatlar bitecek ama önümüzdeki günlerde baslayacak binlerce konut daha var merkezde”

Bakan Özhaseki, 2024 sonu itibariyle binlerce konut teslim edeceklerini belirterek, “2024 sonuna kadar bu is bitmis olur, her sey yoluna girmis olur ve bu is bitmis olur diye bir sey söylemek biraz aldatmak olur. Neden derseniz; biz yaz basinda tamamiyla alt yapiya baslayacagiz. Alt yapiyla ilgili ne varsa hepsinin isine baslayacagiz. Bu haliyle 1 seneden fazla zaman alacak. Su anda devam eden insaatlar 2024 sonuna kadar bitecek ama önümüzdeki günlerde baslayacak binlerce konut daha var merkezde. Gerek stat yerinde, gerek Atatürk Caddesi’nde, Kurtulus Caddesi’nde, Defne’de, Samandag’inda yerlerimiz var bunlar 1 sene sonra teslim olacak. Bu yeni baslayacaklarimiz. 2024 sonuna kadar binlerce konut teslim ederiz ama asil konutlarin teslim olup, ana caddelerin yavas yavas bittigi dönemi belki 2025 sonu gibi görmekte fayda var. Daha sonraki senelerde de insallah Hatay’da hiç deprem olmamis gibi birkaç sene sonra normal hayat baslar. Çocuklarimiz sokaklarda oynamaya baslar, ailelerimiz huzurla alisverise gitmeye baslarlar. Nesvünema bulur diye düsünüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA