Misir Cumhurbaskani Es-Sisi Ile Ürdün Krali Abdullah Kahire'de Bir Araya Geldi

Misir Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi ve Ürdün Krali 2. Abdullah, Misir’in baskenti Kahire’de bir araya geldi. Liderler, kritik öneme sahip insani yardimlarin Gazze Seridi’ne girebilmesi için acil ateskes çagrisinda bulundu.

Misir Cumhurbaskani Es-Sisi Ile Ürdün Krali Abdullah Kahire'de Bir Araya Geldi
Misir Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi ve Ürdün Krali 2. Abdullah, Misir’in baskenti Kahire’deki El Ittihadiye Sarayi’nda bir araya geldi. Liderler, kritik öneme sahip insani yardimlarin Gazze Seridi’ne girebilmesi için acil ateskes çagrisinda bulundu.

Görüsmeye iliskin Misir Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada, "Iki lider, Filistin davasini sona erdirmeye ya da Filistinlileri topraklari disinda veya ülke içinde yerlerinden etmeye yönelik tüm girisimleri tamamen reddettiklerini teyit ederek, uluslararasi toplumun uygulanmasi için zorlamasi gereken tek çözümün acil ateskes ve insani yardimlar oldugunu vurguladilar" denildi.

Açiklamada, ayrica Israil ve Filistin arasinda "adil ve kapsamli bir çözüm" çagrisinda bulunularak, söz konusu çözümün 1967 sinirlarinda baskenti Dogu Kudüs olan bagimsiz bir Filistin devletinin kurulmasini da içermesi gerektigi belirtildi.
Kaynak: İHA