Faruk Koca Açiklamasi 'Türkiye'deki Sehitlerin Gündemini Aldigim Için Üzüntümü Ifade Etmek Isterim'

Eski MKE Ankaragücü Baskani Faruk Koca’nin cezaevinden tahliye olmasinin ardindan tesislerde taraftarlar coskulu karsilama düzenledi. Koca, burada yaptigi açiklamada, "Türkiye’deki sehitlerin gündemini aldigim için üzüntümü ifade etmek isterim" dedi.

Faruk Koca Açiklamasi 'Türkiye'deki Sehitlerin Gündemini Aldigim Için Üzüntümü Ifade Etmek Isterim'
MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçinin ardindan Hakem Halil Umut Meler’e saldiran Eski MKE Ankaragücü Baskani Faruk Koca avukatlarin itirazi üzerine 15 günün ardindan tutuksuz yargilanmak üzere tahliye edilmisti. Koca, tahliye edilmesinin ardindan MKE Ankaragücü’nün Tandogan Tesisleri’nde yüzlerce taraftarin coskulu kutlamasi ile karsilandi.

“Türkiye’deki sehitlerin gündemini aldigim için üzüntümü ifade etmek isterim”

Tandogan Tesisleri’nde 15 gündür destek olmak üzere bekleyen taraftarlara tesekkür ederek konusmasina baslayan Koca, “Sizlere böyle bir olay yasattigim için çok mahcubum, çok üzgünüm. Benden beklenmeyen bir seydi. Dünya gündemini, Türkiye gündemini, özellikle Gazzeli çocuklarin, kadinlarin ve dünya mazlumlarinin gündemini mesgul ettigim için onlardan özür diliyorum, helallik istiyorum. Çünkü zulüm devam ederken, katliam devam ederken gündem o mazlumlarin olmaliydi. Türkiye’deki sehitlerin gündemini aldigim için üzüntümü ifade etmek isterim. Gündem onlarin olmaliydi. Bu kadar aci, izdirap varken gündemi bu meseleyle isgal etmekten dolayi çok üzgünüm. 35 yillik ticari, siyasi, sosyal hayatimda tanidigim ve benden böyle bir sey beklemeyen dostlarimdan özür dilerim” ifadelerini kullandi.

“Bir yumrukla onlari hakli çikarmis gibi oldum”

Sporda tüm dünyanin istediginin adalet oldugunu aktaran Koca, “Hayatta ilke edindigim bazi degerler vardir. Haksizi, hirsizi hakli çikaracak sebep vermememiz lazim. Maalesef bu olaylari gerçeklestirenlere karsi bir yumrukla onlari hakli çikarmis gibi oldum. Özellikle bütün kulüplerin, bütün taraftarlarin tüm dünyada bekledigi tek sey adalettir. Bu insanlar çoluk çocugunun rizkini keserek ve tek mutlu olduklari futbol maçini izlemek en büyük lüksleridir. Bu insanlarin hukukunu çignememek için lütfen empati yapalim” dedi.



“Bu eylemi yapacak belki de en son insan benim”

Yaptigi eylemi hiçbir zaman savunmadigini dile getiren Koca, “Beni taniyan bütün dostlarim emin olabilir, bu eylemi yapacak belki de en son insan benim. Ama insaniz, beseriz, gördügümüz yanlis ve haksizliklara karsi bir tepki veriyoruz. Tepkinin biçimi yanlis olabilir ama insan olmak, adam olmak haksizliga, yanlisa tepki vermektir, itiraz etmektir” seklinde konustu.



“Kahramanlar din, dil, irk ayirmadan dünyanin mazlum insanlaridir”

Yasanan olay sonrasi kahraman figürü olarak çikmak istemedigini belirten Koca, “Hayatta ilke edindigim bazi degerler vardir, hak edilmemis hiçbir unvani almak istemiyorum. Buradan bir kahraman figürü olarak çikmak istemiyorum. Kahramanlar din, dil, irk ayirmadan dünyanin mazlum insanlaridir. Kahramanlar bugünlerde Gazzeli Müslümanlarin, çocuklarin, kadinlarindir. Onlarin hakkini yiyerek bir kahraman figürü olarak ortaya çikmak istemem. Sadece ve sadece bugünden itibaren bu olaylardan dolayi lütfen bütün paydaslar adaletli olsun” ifadelerine yer verdi.

Cezaevindeyken gerek temsilciler göndererek gerekse mektupla destek veren kulüplere tesekkür eden Koca, “Türkiye’de ve dünyada bu meseleden dolayi desteklerini esirgemeyen kulüp baskanlara, futbolseverlere, Kulüpler Birligi Baskani Ali Koç’a ve kulüp baskanlarina tesekkür ediyorum. Cezaevinde mesaj gönderen bütün kulüplerin taraftarlarina ve avukatlar gönderen, temsilciler gönderen taraftarlara da tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA