Bayburt'ta 'Sehitlere Saygi Yürüyüsü' Düzenlendi

Bayburt Üniversitesi Ögrenci Konseyi ve Bayburt Üniversitesi Ögrenci Topluluklari koordinesinde ’Sehitlere Saygi Yürüyüsü’ düzenlendi. ’Sehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Vatan Sana Canim Feda’ sloganlariyla rektörlük binasi önünde baslayan yürüyüs, Mustafa Köseoglu Camii önünde son buldu. Binlerce insanin Türk bayraklariyla katildigi yürüyüste, hep bir agizdan terör lanetlenirken, sehitler için dualar edildi.

Bayburt'ta  'Sehitlere Saygi Yürüyüsü' Düzenlendi
Yürüyüsün sonunda "Sehitler Ölmez Vatan Bölünmez" diyerek konusma yapan, Bayburt Üniversitesi Ögrenci Konseyi Baskani Ömer Faruk Turan, "Bugün buradaki omuz omuza yürüyüsümüz sehitlerimize olan minnet ve sükran duygularimizi ifade etmenin bir yoludur. Bu vesileyle sahsim ve üniversitemiz ögrencileri adina sehitlerimizin ailelerine, milletimize bas sagligi diliyor, terörle mücadelede kararliligindan ödün vermeyen güvenlik güçlerimize sükranlarimizi sunuyorum. Sehitler ölmez, vatan bölünmez" sözlerini kullandi.

Konusmanin ardindan Nasrullah Hacimüftüoglu, cami bahçesinde sehitler için giyabi cenaze namazini kildirdi. Namazin sonunda sehitlerin aziz ruhlari için eller semaya kaldirildi, her bir agizdan edilen dualara amin denildi.

Üniversite ögrencisi Hanife Simsek, sehit ailelerinin acisini paylastigini söyleyerek, "Sehitlerimizin sayesinde bizler rahat uyku uyuyoruz, onlar bizim için canlarini feda ettiler. Bizler de onlar için elimizden ne geliyorsa yapmaya haziriz, dualarimizdan askerlerimizi, polislerimizi, sehitlerimizi esirgemiyoruz. Sehit ailelerine bas sagligi diliyoruz" dedi.

"Sehitler konusunda daha duyarli olalim, sehitlerimizi unutmayalim, unutturmayalim"

"Sehitleri unutmayalim, unutturmayalim, adlarini yasatmak için her seyi yapalim" diyerek konusan üniversite ögrencisi Esra Yaramis, "3 gün önce 12 vatan evladimizi sehit verdik. Aziz ruhlari sad olsun, acimiz olsa da gururluyuz. Sehitlerimiz konusunda daha duyarli olalim, sehitlerimizi unutmayalim, unutturmayalim, adlarini yasatmak için her seyi yapalim" seklinde konustu.

Tepkilerini düzenlenen yürüyüsle ortaya koyduklarini belirten bir diger ögrenci Emre Karaçay ise, "Biz Bayburt Üniversitesi ögrencileri olarak sehitlerimizin acisini, tepkimizi elimizden geldigince yaptigimiz yürüyüste ortaya koymak istedik. Hüseyin Nihal Atsiz’in, Kahramanin Ölümü siirinde de söyledigi üzere "Insan büyür besikte, mezarda yatmak için. Kahramanlar can verir

Yurdu yasatmak için." Bu yürüyüsümüzle sehitlerimizi anmak istedik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA