Tayland'in Güneyinde Sel Felaketi Açiklamasi 20 Bin Ev Selden Etkilendi

Tayland’in güneyinde son günlerde etkili olan muson yagislari birçok bölgede sel ve su baskinlarina neden olurken, yasanan sel felaketinden yaklasik 20 bin ev etkilendi.

Tayland'in Güneyinde Sel Felaketi Açiklamasi 20 Bin Ev Selden Etkilendi
Tayland’in güney bölgelerinde etkili olan muson yagislari, hayati birçok bölgede durma noktasina getirdi. Yagislarin siddetini arttirmasiyla tasan nehirler, birçok yerlesim yeri ve tarim alanina zarar verdi. Selden etkilenen Yala ve Narathiwat eyaletlerinde tahliye ve yardim çalismalari botlar yardimiyla yapilirken, evlerini bosaltmak zorunda kalan bölge halki için acil durum afet merkezi kuruldu.

Afet Önleme Dairesi Baskanligi (DDPM) tarafindan yapilan açiklamada, 5 eyalette 24 ilçe ve 384 köyde toplam 19 bin 624 evin selden etkilendigi belirtilerek, yagislarin önümüzdeki iki gün boyunca daha devam edecegi bildirildi.

Açiklamada, vatandaslardan evlerini tahliye etmeye hazir olmalari konusunda çagri yapildi.

Tayland Basbakani Thavisin’den sel bölgelerini ziyaret

Tayland Basbakani Srettha Thavisin, programini yarida keserek selden etkilenen bölgeleri ziyaret etti. Ögle saatlerinde Narathiwat eyaletine ulasan Thavisin, bölgedeki son durum hakkinda bilgi aldi. Daha sonra acil durum afet merkezine giden Thavisin, evlerinden tahliye edilen vatandaslar ile bir araya geldi.

Basbakan Thavisin ziyaretinin ardindan yaptigi basin açiklamasinda, “Tayland’in güneyinde yer alan Satun, Songkhla, Pattani, Yala ve Narathiwat olmak üzere 5 eyalette toplam 19 bin 624 hane selden etkilenmis durumdadir. Muson yagmurlari ve alçak hava basincinin bir araya gelmesi ile bölgede olagan disi bir yagis hacmi görülmüstür. Selden etkilenen vatandaslarimizin magduriyetini gidermek için çalisacagiz. Ayrica tüm sektörlerden elimizden gelenin en iyisini yaparak halka yardim etmelerini istiyorum. Hem afet yardimi hem de halka bilgilendirme konusunda tüm yetkilileri göreve tesvik ediyorum” dedi.



Yagislar deniz ulasimini da vurdu

Muson yagislari deniz ulasimini da olumsuz etkiledi. Tayland’in güneyinde firtina nedeniyle bu hafta en az 7 deniz kazasi gerçeklesti. Deniz trafiginde zaman zaman aksamalar yasanirken, halk plajlarinda da güvenlik önlemleri arttirildi.
Kaynak: İHA