Geçen Yil Gazi Oldu, Bu Yil Sehit Düstü Açiklamasi Sinop'ta Son Yolculuguna Ugurlandi

Geçen yil gazi olan ve 22 Aralik’ta Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi’nde sehit düsen Piyade Sözlesmeli Er Çagatay Erenoglu, memleketi Sinop’ta binlerce vatandas tarafindan son yolculuguna ugurlandi.

Geçen Yil Gazi Oldu, Bu Yil Sehit Düstü Açiklamasi Sinop'ta Son Yolculuguna Ugurlandi
Irak’in Kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi’nde bölücü terör örgütü mensuplari tarafindan düzenlenen saldirida sehit düsen 6 askerden 27 yasindaki Piyade Sözlesmeli Er Çagatay Erenoglu, memleketi Sinop’ta topraga verildi.

Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi’nde 22 Aralik Cuma günü bölücü terör örgütü mensuplari tarafindan yapilan saldiri ve sonrasinda saglanan temasta sehit düsen Piyade Sözlesmeli Er Çagatay Erenoglu için memleketi Sinop’un Boyabat ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

2022 yilinda girdigi çatismada yaralanip gazi olan ve tedavisi biter bitmez yeniden göreve kosan Sehit Çagatay Erenoglu’nun cenazesi, Boyabat Devlet Hastanesi morgundan alindiktan sonra Boyabat Hükümet Konagi Meydanina getirildi.

Buradaki törenin ve kilinan cenaze namazinin ardindan defin için baba ocagi Yesilyurt-Sariagaççayiri Köyü Mezarligina götürüldü. Sehit Erenoglu binlerce kisinin katilimiyla topraga verildi.



Cenazeye sehidin ailesi ve yakinlari ile Adalet Bakan Yardimcisi Niyazi Acar, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazim Mavis, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Baris Karadeniz, Samsun Garnizon Komutani Gazi Tümgeneral Davut Alâ, Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, Cumhuriyet Bassavcisi Mesut Pektas, Il Jandarma Komutani Kd. Alb. Ferhat Kuran, Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleriyle birlikte çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA