BM Raportörü Albanese Açiklamasi 'Israil Yaptiklarindan Sorumlu Tutulmali'

Birlesmis Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, Israil’in Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda yüzde 70’i kadin ve çocuk olmak üzere 20 binden fazla kisiyi öldürdügünü belirterek, “Israil yaptiklarindan sorumlu tutulmali” dedi.

BM Raportörü Albanese Açiklamasi 'Israil Yaptiklarindan Sorumlu Tutulmali'
BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, Israilli yetkililerin BM’yi Hamas’in eylemlerinde suç ortagi olmakla suçlamasina yanit verdi. Albanese, Israil’in söz konusu suçlamalarini “saçma ve suç teskil eden uygulamalarini kinayan herkese yönelik olagan suçlamalar" olarak nitelendirerek, "Bu yeni bir sey degil. Israil elçiyi hedef aliyor. On yillardir yaptigi sey bu” dedi.

Israil’in Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda yüzde 70’i kadin ve çocuk olmak üzere 20 binden fazla kisiyi öldürdügünü belirten Albanese, “Israil Gazze’yi harap etti ve biz hala BM’yi suçluyoruz” dedi.



“Uluslararasi toplumun Israil’e nasil itibar ettigini hala merak ediyorum”

Albanese, "Uluslararasi toplumun Israil’e nasil itibar ettigini ve uluslararasi medyanin Israilli siyasi ve askeri liderlerin söylediklerine nasil itibar ettigini hala merak ediyorum. Israil yaptiklarindan sorumlu tutulmali” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA