AK Parti'li Çelik'ten Özgür Özel'e Açiklamasi 'Yaptiginiz Yanlistir, Milletten Özür Dilenmesi Gereken Bir Husustur'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’nin teröre karsi ortak bildiriye imza atmak için sartlar öne sürdügünü ve bu sartlar yerine getirilmedigi için bu bildiriyi imzalamadigini belirterek, "Yaptiginiz yanlistir, milletten özür dilenmesi gereken bir husustur” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde açiklamalarda bulundu. Sözcü Çelik, Pençe Kilit Harekati bölgesinde sehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi ve terörle mücadelede kararlilik mesaji verdi. Türk Silahli Kuvvetleri’nin terör örgütlerine karsi mücadelesine güçlü bir sekilde devam ettigini belirten Çelik, "Onlari ve onlarin arkasindakileri yenecek gücümüz var. Bütün bu siyasi projelere kimlerin imza atmak istedigini, bölgemizi ve ülkemizi etkileyecek bir sekilde sinirlari ve bölgedeki devlet yapilarini degistirmek istediklerini biliyoruz. Buna kasi da bin yildir vatan kildigimiz bu topraklarda her türlü belaya karsi nasil mücadele ettiysek, egemenligimizi korumak için de ayni mücadeleyi kararlilikla sürdürecegiz. Kahraman silahli kuvvetlerimize bu mücadelesinde basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Seçimlere güçlü bir sekilde hazirlanmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz”

AK Parti’nin 31 Mart 2024’te gerçeklestirilecek yerel seçimler için çalismalarina devam ettigini söyleyen Çelik, “Konya, Kahramanmaras, Antalya ve Eskisehir ile istisareler yapildi. Bugün de Aydin, Hatay, Diyarbakir, İçel, Mugla ve Van’la istisareler tamamlanmis olacak. Böylece bütün çalisma arkadaslarimizin, teskilatlarimizin derinlemesine görüslerini almak, Cumhuriyetimizin, demokrasimizin en büyük güçlerinden olan seçimlere güçlü bir sekilde hazirlanmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Istisarelerin tamamlanmasindan sonra aday belirleme safhasi daha sonraki toplantilarda ele alinacak” ifadelerine yer verdi.

“Cumhurbaskanimiza hain diyenlerin kimler oldugunu biliyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Özgür Özel’in grup toplantisinda yaptigi konusmanin ardindan elestirilerde bulunan Çelik, “Grup toplantisinda yaptigi konusmada, ‘Yeni genel baskanla birlikte CHP nasil bir istikamet çizecek?’ diye bugüne kadar yapilan tartismalari netlestirmis oldu. Çesitli beklentilerde olan kesimler vardi ama anlasildigi kadariyla bir tür yalan siyasetine ve yikim siyasetine, hiçbir ilke ve prensip gözetmeden devam edecegi bugün netlesmis oldu. Orada, Sayin Cumhurbaskanimiza dönük olarak haddini asan bir sekilde ‘hain’ diye bir ifade kullandi. Sayin Cumhurbaskanimiza hain diyenlerin kimler oldugunu biliyoruz. Netanyahu böyle konusur. PKK terör örgütü ve diger terör örgütleri Sayin Cumhurbaskanimiza dönük olarak bunlari söyler. Sayin Özgür Özel’in söyledigi cümleler, bu kesimlerim söyledigi cümlelerle ayni düzleme geliyor. Tabii Netanyahu gibilerin, PKK ve benzeri terör örgütlerinin Sayin Cumhurbaskanimiza kullandigi cümleleri tekrar etmek gibi bir misyonu, CHP Genel Baskani Özgür Özel kendisine seçmisse bu kendisinin bilecegi istir. Bugün yaptigi konusmada, bastan asagi nefret siyaseti nasil yapilir, koordinatlari nedir? Bunu bütün Türkiye’ye gösterecek bir sekilde, simdiye kadar sakladiklarini asagi dökerek bir konusmasini gerçeklestiriyor” dedi.



“Teröre karsi ilk ortak bildiri teklifi ilk önce muhalefetten bir partiden geldi”

CHP’nin ortak bildiriye imza atmamasinin ve “Bedava siyaset dönemi bitti” açiklamasinin ardindan Çelik, “Teröre karsi ortak bildiriye imza atmadiklarinda bu cümleyi kullandilar. Halbuki teröre karsi ilk ortak bildiri teklifi ilk önce muhalefetten bir partiden geldi. Bu bize soruldugunda da Grup Baskanvekilimiz ‘Biz buna tabii ki destek veririz. Adrese degil ilkeye bakariz’ diyerek buna destek verdik. Cumhuriyet Halk Partisi’nin içine düstügü durum sudur; burada kendilerince her zamanki gibi ikili bir siyaset yapmaya çalistilar. Bir yandan terörle kiniyormus gibi yaparak, bir yandan da belli birtakim siyasi pazarliklarin önünü açacak sekilde bu bildiriye imza atmadilar. Vatandaslarimizdan bu tepkileri görünce de ‘Biz bir bildiri yayinladik’ diye ortaya çiktilar. Hiçbir gerekçe, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde teröre karsi hazirlanan bir ortak bildiriye imza atmamayi mazur gösteremez” ifadelerine yer verdi.

“Yaptiginiz yanlistir, milletten özür dilenmesi gereken bir husustur”

CHP’nin teröre karsi ortak bildiriye imza atmak için sartlar öne sürdügünü ve bu sartlar yerine getirilmedigi için bu bildiriyi imzalamadigini söyleyen Çelik, "Bu bildiriye imza atmak için sart öne sürülmez. Mehmetçik’in yaninda, terörün karsisinda duracaksin. Bunun ne sarti olacak? Herhangi bir sart olmaz. Türk Silahli Kuvvetleri bugün bu mücadeleyi verirken bu ortak iradeyi göstermeyeceksin, ondan sonra tepkiler gelince hemen arkasindan bu tepkileri yatistirmak için ugrasacaksin. Peki yaptiginiz is dogruydu da kaç gündür niye sürekli olarak bununla ugrasiyorsunuz. ‘Öyle yapmadik da söyle yapmaya çalistik, böyle yapmadik da su sekilde yapmaya çalistik’ diye anlatmaya çalisiyorsunuz. Yaptiginiz yanlistir, milletten özür dilenmesi gereken bir husustur. Cumhurbaskanimiza karsi kullandigimiz dil, Avrupa fasistlerinin, Israil’deki yöneticilerin, nefret siyasetinin dilidir. Buna da her yerde gerekli cevabi vermeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA