Igdir'da Dev Türk Bayraklariyla Teröre Lanet Yürüyüsü Yapildi

Igdir’da yüzlerce kisi, Pençe-Kilit Harekati bölgesinde sehit edilen Mehmetçikler ve Israil’in Filistin’de gerçeklestirdigi saldirilari protesto için dev Türk bayraklariyla yürüyüs düzenledi.

Igdir'da Dev Türk Bayraklariyla Teröre Lanet Yürüyüsü Yapildi
Atatürk Caddesi Zübeyde Hanim Bulvari’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluslari üyeleri, Pençe-Kilit Harekati bölgesinde teröristlerle çikan çatismada 12 askerin sehit edilmesi nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan yürüyüs, Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualarin okunmasi ile devam etti. Ellerindeki 100 metrelik Türk bayragiyla Millet Bahçesi’ne kadar yürüyen vatandaslar terörü lanetleyerek, Israil’in Filistin’e saldirilarina tepki gösterdi.

Grup adina konusan Memur Sen Il Temsilcisi Erkan Çigdem, “Terör ve siddet hiçbir zaman hedefine ve amacina ulasamayacaktir. Filistin’de, Gazze’de terör devleti olan Israil’in katlettiklerinden ve Gazze’deki soykirimlardan anlasilacagi gibi ayni kandan beslenen PKK ile Israil’in isbirlikçileri ve destekleyicileri ABD’dir” dedi.

Düzenlenen yürüyüse Igdir Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ercan Turan, Il Jandarma Komutani Albay Nihat Özkök, Il Emniyet Müdürü Oguzhan Yonca, Igdir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakki Alma, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA