Tipide Mahsur Kalan Vatandaslarin Imdadina Özel Idare Ekipleri Yetisti

Bitlis’in Ahlat ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaslarin imdadina Özel Idaresi ekipleri yetisti.

Tipide Mahsur Kalan Vatandaslarin Imdadina Özel Idare Ekipleri Yetisti
Meteoroloji’nin yaptigi uyarinin ardindan Bitlis’in Ahlat ilçesinde yüksek rakimli köylerde kar ve tipi etkili oldu. Ögle saatlerinden itibaren etkili olan kar ve tipi nedeniyle bazi köy yollarinda mahsur kalanlarin imdadina Ahlat Ilçe Özel Idare ekipleri yetisti. Ahlat Ilçe Özel Idare Müdürlügü ekipleri elverissiz hava sartlarina ragmen Otluyazi grup köy yolu, Serinbayir köyü ve Güzelsu köy yolu olmak üzere üç ayri noktada mahsur kalan vatandaslari kurtardi.

Develik köyünden hasta ziyaretinden dönen Sinan Denizci, Fasih Denizci ve Oktay Denizci’nin içinde bulundugu araç da Otluyazi köyü yakinlarinda kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldi. Ihbar üzerine bölgeye giden Ahlat Ilçe Özel Idare Müdürlügü ekipleri, araci saplandigi yerden kurtardi. Yaklasik 3 saatlik çalisma sonucu Ahlat Ilçe Özel Idare ekiplerinin kendilerine ulastigini belirten araç sürücüsü Sinan Denizci, “Develik köyünde hasta ziyaretinden dönüyorduk. Akçaören ile Otluyazi köy yolunda kar ve tipi nedeniyle aracimiz kara saplandi. Kendi imkanlarimizla aracimizi çikarmaya çalistik. Bu arada telefonla ulastigimiz Akçaören köyü imami Burak Polat ve bir köylü bizim yardimimiza geldi ama ne yaptiysak aracimizi kurtaramadik. Daha sonra Ahlat Ilçe Özel Idare Müdürü Sayin Seyfettin Gündogan’a ulasarak yardim talebinde bulunduk. Sag olsunlar hemen Özel Idare ekipleri imdadimiza yetisti ve bizi mahsur kaldigimiz yerden kurtardilar. Zor bir gün geçirdik, aracimizin yakiti bitmek üzereydi. Bizlere yardimda bulunan Akçaören köyü imami Burak Polat’a ve bizleri bulundugumuz yerden kurtaran Özel Idare ekiplerine ve Ahlat Ilçe Özel Idare Müdürü Sayin Seyfettin Gündogan’a çok tesekkür ediyoruz. Allah hepsinden razi olsun. Devletimize zeval vermesin” dedi.

Kaynak: İHA