Avustralya'da Geleneksel Noel Etkinliginde Filistin'e Destek Protestosu

Avustralya’da geleneksel Noel etkinligi sirasinda iki protestocu Filistin bayraklari ile sahneye çikarak, "Gazze’de çocuklar ölüyor" slogani atti.

Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devam ederken, dünyanin dört bir yaninda Israil’e tepkiler sürüyor. Avustralya’nin Melbourne kentindeki Sidney Myer Music Bowl’da düzenlenen Carols by Candlelight adli geleneksel Noel etkinligi sirasinda iki protestocu, Filistin bayraklari ile sahneye çikti. Canli olarak yayinlanan etkinlik kesintiye ugrarken, sahneden indirilmeden önce sunucu David Campbell’in elinden mikrofonu almayi basaran bir gösterici, "Gazze’de çocuklar ölüyor" slogani atti. Seyircilerden bazilari ise protestoyu yuhalayarak tepki gösterdi.

Güvenlik görevlileri protestoculari sahneden yaka paça indirirken, kisa bir süre sonra etkinlik kaldigi yerden devam etti. Campbell, protestonun ardindan yaptigi açiklamada, "Bu dünya için çok zor bir zaman. Disarida çok fazla aci varken böyle bir gecede bir araya gelmek hepimiz için zor” dedi.

Melbourne’de 1938’den bu yana geleneksel olarak düzenlenen Noel etkinliginde elde edilen gelir ile görme engelli veya göz hastaligi bulunan çocuklarin ailelerine destek olunuyor.
Kaynak: İHA