Almanya'da Polis Bir Türk'ü Sokak Ortasinda Vurarak Öldürdü

Almanya’nin Mannheim kentinde polis, 49 yasindaki Ertekin Özkan adli Türk vatandasini sokak ortasinda vurarak öldürdü.

Almanya’nin Baden-Württemberg eyaletinde yer alan Mannheim kentinde dün 49 yasindaki Ertekin Özkan adli Türk vatandasi, polis tarafindan sokak ortasinda vurularak öldürüldü. Bölgede suç islendigi ihbari üzerine bölgeye gelen polis, yari çiplak halde elinde biçak olan Özkan ile karsilasti. Özkan’i biçagi birakmasi konusunda uyaran polis, bir süre sonra kendilerine dogru adim atan Özkan’a silahla 4 el ates etti. Agir yaralanan Özkan, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti.

Türk vatandaslari, polisin özellikle Türklere karsi yargisiz infaz eylemlerinde bulundugunu belirterek, bu olayin en kisa zamanda aydinlatilmasini istediler. Görgü taniklari polise tepki göstererek, “Annesi burada. Annesinin gözü önünde vurdunuz” dedi.

Baden-Württemberg Kriminal Sorusturma Dairesi (LKA) tarafindan yapilan açiklamada ise, üç polis memurundan olusan bir devriyenin Mannheim’in Schönau bölgesinde kendilerini biçakla tehdit eden 49 yasindaki bir kisiyi vurdugu ifade edildi. Baden Württemberg Savciligi olayla ilgili sorusturma baslatti.

Karlsruhe Baskonsoloslugu devreye girdi

Türkiye’nin Karlsruhe Baskonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin, olayin ardindan Mannheim’a giderek emniyet makamlarindan bilgi aldi ve taziye evini ziyaret ederek Özkan’in yakinlarina bassagligi diledi. Sezgin yaptigi açiklamada, “Konunun bütün boyutlariyla takipçisi olmaya devam edecegiz” dedi.



Ruh sagligi yerinde degildi

Ertekin Özkan’in kizi, babasinin ruh sagliginin yerinde olmadigini, bunun da polisler tarafindan bilindigini söyleyerek, babasinin cinayete kurban gittigini ifade etti.

Bölge sakinleri ise Özkan’in uyusturucu tedavisi gördügünü, ancak tekrar uyusturucuya basladigini belirtti.

Kaynak: İHA