Kisin Gelmesiyle Büryana Talep Artti

Türkiye’nin en sicak illerinden Adana’da havalar sogumaya baslayinca büryana talep artti. Kentin tek büryancisi siparislere yetisemediklerini söyledi.

Kisin Gelmesiyle Büryana Talep Artti
Yaz mevsiminde hava sicakliginin 40 dereceyi astigi Adana’da sicakliklar 15 dereceye kadar düstü. Yaz sicaginda yagli büryan yiyemeyenler ise kisin gelmesini firsat bilerek büryana talep göstermeye basladi.

Özel tandirda 3 saat pisiyor

Siirt’in tescilli lezzeti büryan kebabi, kentte Cihangir Korkmaz’in özel yaptirdigi tandirlarda 3 saat pisirilerek satisa sunuluyor. Yaz mevsiminde 1 veya 2 kuzu satan Korkmaz, kisin gelmesiyle en az 4-5 kuzu satmaya basladi.

Siparislere yetisemiyor

Sosyal medya sayesinde de tanitimi yapilan büryanin siparislerine ise Cihangir Korkmaz yetisemedigini söyledi.

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Korkmaz, “Büryan, kuzunun kendinden yagli haliyle 3 saat tandirda pisirilerek satisa sunuluyor. Suanda çok fazla talep var. Lezzetimizi begenip tadanlar sürekli tekrardan geliyor. Büryan zahmetli bir ürün. Ancak zahmet olunca da çok güzel bir lezzet ortaya çikiyor” dedi.

“Talep büryana kaydi”

Adana Kebabina büryanin rakip olarak geldigini kaydeden Korkmaz, “Adana Kebap bizim ana ürünümüz ancak büryan da alttan geliyor. Siirt’in en güzel büryanini Adana’da yapmak için ugrasiyoruz. Yaz mevsiminde genelde Adana Kebap’a talep vardi fakat kis gelince ibre büryana döndü” ifadelerini kullandi.

“Her hafta büryan yiyorum”

Büryan yemeye gelen Salim Sevim isimli vatandas ise yaz mevsiminde genelde büryan yemedigini söyledi.

Sevim, “Ben aslen Siirtliyim. Siirt’te büryani sabah kahvaltida tüketiyoruz ancak burada günün her saati tüketiliyor. Yaz mevsiminde genelde Adana’da büryan yemiyoruz hava sicak oldugu için yagli bir ürün ve biraz agir geliyor. Ancak kis gelince haftada 1 veya 2 kere mutlaka büryan yemege geliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA