Jammer Ile Otodan Hirsizlik Zanlilari Trabzon'da Yakayi Ele Verdi

Samsun ve Ordu’da jammer cihaz (sinyal kesici) kullanarak otodan hirsizlik yapan yabanci uyruklu 2 sahis ayni yöntemle hirsizlik yapmak için geldikleri Trabzon’da yakayi ele verdi.

Jammer Ile Otodan Hirsizlik Zanlilari Trabzon'da Yakayi Ele Verdi
Alinan bilgiye göre, bir ihbari degerlendiren Trabzon Emniyet Müdürlügü Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri, Samsun ve Ordu’da jammer cihaz (sinyal kesici) kullanarak otodan hirsizlik yapan sahislarin ayni yöntemle hirsizlik yapmak için Trabzon’a geldikleri ihbari üzerine söz konusu araci takibe aldi. Kamera kayitlarinin incelenmesi, israrli takip ve yapilan çalismalar sonucunda Pazarkapi mevkii sahil yolunda durdurulan araç içerisinde I.G. ve G.G. isimli yabanci uyruklu iki süpheli sahis yakalanirken, araç içerisinde ve üzerlerinde yapilan aramada ise araç kapilarinin kilitlenmesini önleyerek araçlarin soyulmasinda kullanildigi degerlendirilen jammer cihaz ele geçirildi. Sahislar Emniyet Müdürlügü’ndeki islemlerinin ardindan adliye sevk edildi.

"Aracinizin kapilarinin kapandigina emin olmadan aracinin yanindan ayrilmayin"

Öte yandan polis ekipleri, "Jammer cihaz (sinyal kesici) aracinizi park ettikten sonra kumanda ile aracinizi kapattiginizda bu cihaz devreye girerek sinyal kesici görevi görüp aracin kapilarinin kilitlenmesi önleyerek kapilarin açik kalmasini saglar ve siz aracin basindan ayrildiginizda hirsizlar sizin aracinizin içerisinde degerli esyalarinizi alarak oradan uzaklasir. Bu sekilde yasanabilecek hirsizlik olaylarinin yasanmamasi için araçlarinizi kumanda ile kapattiginizda elinizle kilitlenip kilitlenmedigini kontrol etmeniz bu tür hirsizlik olaylarini önleyecektir" uyarisinda bulundu.
Kaynak: İHA