Usak Üniversitesi En Iyi Gelisim Gösteren 3 Üniversiteden Biri Oldu

Yüksekögretim Kurulu (YÖK), Türkiye’deki 208 üniversiteyi “Egitim ve Ögretim”, “Arastirma-Gelistirme, Proje ve Yayin”, “Uluslararasilasma”, “Sürdürülebilirlik” ile “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” kategorilerinde degerlendirerek, yüksekögretime yaptiklari katki ve sagladiklari gelismeye göre “Üniversite Izleme ve Degerlendirme Genel Raporu-2023”’ü hazirladi.

Usak Üniversitesi En Iyi Gelisim Gösteren 3 Üniversiteden Biri Oldu
Usak Üniversitesi, YÖK tarafindan 74 farkli gösterge dikkate alinarak hazirlanan “Üniversite Izleme ve Degerlendirme Genel Raporu-2023”te öne çikan üniversitelerden oldu. Usak Üniversitesi, ‘Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk’ kategorisinde yer alan ‘Üniversiteye Kazandirilan Bagis Miktari’ listesinde Üniversiteye kazandirilan bagis miktarlarina göre En Iyi Gelisim Gösteren 3 üniversiteden biri olurken ‘Uluslararasilasma‘ kategorisinde yer alan ‘Uluslararasi Degisim Programlarina Katilan Ögretim Elemani Sayisina Göre Üniversitelerin Dagilimi’ listesinde de 4. sirada yer aldi.

YÖK; 74 farkli göstergeyi esas aldi

YÖKSIS Izleme Kriteri Modülü üzerinden alinan verilere göre yapilan degerlendirme için, bu yil yeni eklenen veya çikarilanlarla birlikte 74 farkli gösterge esas alinirken, özellikle egitim-ögretim kategorisinde üniversitelerde dikkate deger artislar tespit edildi.

-Özvar: “Amaç belirlenen kriterlere göre, her bir üniversitenin kendi misyon ve vizyonu dogrultusunda gelisimini izlemek ve degerlendirmektir.”-

“Üniversite Izleme ve Degerlendirme Genel Raporu-2023”ün “Sunus” yazisinda Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar sunlari kaydetti: “Bu çalisma, ülkemizin özgün durumlarini gözeterek belirlenen standartlara göre üniversitelerin güçlü ve zayif yönlerini ortaya koymaktadir. Birincil amaç belirlenen kriterlere göre, her bir üniversitenin kendi misyon ve vizyonu dogrultusunda gelisimini izlemek ve degerlendirmektir. Temel hedefimiz hiyerarsik bir degerlendirme yapmak yerine üniversitelerin gelismeye açik yönlerini belirlemek ve desteklemektir. Yüksekögretim kurumlarimizin, belirlenen göstergelere dayali olarak izleme ve degerlendirme birimleri araciligiyla itinali çalismalar yürüttüklerini gözlemliyoruz. Bu çabalarin, kurumlarin veriye dayali karar verme süreçlerine önemli katki saglayacagina inaniyoruz ve bu sürecin üniversiteler tarafindan dikkatle takip edilmesinden memnuniyet duyuyoruz.”

Usak Üniversitesi iki kategoride ilk 5’te

Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, YÖK tarafindan hazirlanan “Üniversite Izleme ve Degerlendirme Genel Raporu-2023”te Usak Üniversitesinin iki kategoride ilk 5’te yer almasinin gurur verici oldugunu belirtti.

Rektör Savas, “Adi Bir Sehir, Hedefi Dünya’ sloganiyla çiktigimiz bu yolda üniversitemiz En Iyi Gelisim Gösteren 3 üniversiteden biri olurken ‘Uluslararasi Degisim Programlarina Katilan Ögretim Elemani Sayisina Göre Üniversitelerin Dagilimi’ listesinde de ilk 4’te yer aldi. Her zaman bilimde, sanatta, egitimde, teknolojide ülkemizin adini duyurmak için çalisiyoruz. Hem ögrencilerimize iyi egitimler vermek hem de ülkemizin adini uluslararasi alanda duyurmak için yaptigimiz çalismalarin bu sekilde degerlendirilmesi mutluluk verici. Ülkemizin bilim insanlarinin kendi alanlarinda dünyada yapilan çalismalari yakindan takip etmeleri ve katki vermeleri için 2018 yilindan bu yana her yil uluslararasi üniversite agimizi gelistiriyoruz. Dünyanin dört bir yanindaki bilim insanlariyla birlikte projeler gelistirip önemli basarilara imza atiyoruz. Ülkemizin kalkinmasi, bilimde, teknolojide, sanayide, sanatta ilerlemesi için Usak Üniversitesi olarak çalismaya devam edecegiz” dedi.

Prof. Dr. Ekrem Savas, YÖK’ün yayinlamis oldugu ‘Üniversite Izleme ve Degerlendirme Genel Raporu-2023’ün yüksekögretim kurumlarina rehber oldugunu ve üniversitelerin yaptiklari çalismalari bulundugu noktadan daha ileriye götürecek bir yayin oldugunu vurgulayarak basta YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere, YÖK Üyeleri ve raporun hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA