Rize-Artvin Havalimani'nin 1 Milyonuncu Yolcusu Törenle Karsilandi

2023 yili içerisinde 1 milyon yolcu tasima kapasitesine ulasan Rize-Artvin Havalimani’nda 1 milyonuncu yolcu törenle karsilandi.

Rize-Artvin Havalimani'nin 1 Milyonuncu Yolcusu Törenle Karsilandi
2023 yilinda 1 milyon yolcu kapasitesine ulasan Rize-Artvin Havalimani’nda 1 milyonuncu yolcu olan 57 yasindaki Emine Ataman kutlama ile karsilandi. Düzenlenen etkinlikte Ataman’i Rize Valisi Ihsan Selim Baydas ve Artvin Valisi Cengiz Ünsal birlikte karsiladi. Karsilamanin ardindan kutlama programinin yapilacagi alana geçildi. 1 milyonuncu yolcuyu tasiyan uçagin personeli ve pilotuna da hediye takdimi edildi. Rize Valisi Ihsan Selim Baydas cep telefonu ile Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu’nu görüntülü arayarak, görüslerini vatandaslara aktardi.

Ilk takvim yilinda bir milyonuncu yolcuyu karsiladiklarini belirten Rize Valisi Ihsan Selim Baydas, “Bugün keyifli bir gün, 3-4 ay önce ilk defa vali olarak havalimanina geldigimizde havalimani mülki amirimize yolcu sayimiz kaç dedigimizde, ‘bu sene 1 milyon bulacagiz demisti.’ Ben de ’O zaman 1 milyonuncu yolcuyu törenle karsilayalim’ teklifini yaptim. Ilk takvim yilinda 1 milyonuncu yolcuyu bugün misafir ediyoruz. 1 Ocak’tan itibaren havalimani yolcumuzu karsilayan bir milyonuncu yolcumuzu karsiliyoruz. O aslinda ailesine sürpriz yapmis ama ona da sürpriz olmus oldu. Bu havalimani için çok güzel bir rakamdir. Bu uçakta bugün yolcu olarak gelen her misafirimize çay hediye ettik” ifadelerini kullandi.

“Insallah 10 milyonlari da görmeyi Allahuteala bize nasip etsin”

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, canli baglanti ile baglandigi programda, 10 milyon yolcuyu da görmeyi istediklerini ifade ederek, “Havalimanimizin ne kadar ihtiyaç oldugu, ne kadar gerekli oldugu bu vesile ile tescillenmis oldu. Ben bu etkinligimize Rize ve Artvin ilimizin yetkililerine Antalya’dan selam gönderiyorum. Havalimanimiz hayirli ugurlu olsun. O bir ulastirma projesi degil ayni zamanda bir mühendislik eseri. Bu vesile ile basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere bütün emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Insallah 10 milyonlari da görmeyi Allahuteala bize nasip etsin” diye konustu.



“Bugün Artvin’imiz ve Rize’miz için büyük bir gün”

Havalimaninin her yönden ayricaliklari bulundugunu söyleyen Artvin Valisi Cengiz Ünsal ise, “Bugün Artvin’imiz ve Rize’miz için büyük bir gün. Biraz evvel Rize Valimizle beraber bir milyonuncu yolcu olan Emine Ataman ablamizi karsiladik. Insallah bu sayi katlanarak devam edecek. Tabi Rize-Artvin Havalimani’nin yapimi çok önemli. Ekonomik deger olmasinin yaninda ayrica Türk mühendislik çalismalarinin kiymetli bir örnegidir. Havalimanimizin bölgemize katkisi çok büyük. Gerek insanimizin vakitten yakita, trafik kazalarinin azaltilmasindan emisyon gazinin düsürülmesine kadar birçok manada katki sunuyor. Ayrica dünyanin ve ülkemizin ekonomisine, turizmine, ticari hayatina önemli katkilari bulunmaktadir. Nice milyonlarin katlanmasini diliyorum” dedi.



“Bunlar bana da sürpriz oldu, benim yapacagim sürpriz de gitti”

Ailesine sürpriz yapacakken kendisine bir milyonuncu yolcu sürprizi yapildigini belirten Emine Ataman ise, “Benim annem babam yasli. Kiz kardesim de hastalanmis. Ben de onu merak ettim. Kocama gidiyorum dedim. Daha yeni gelmissin dedi.

Olsun yine gideyim dedim. Biz 10 kardesiz ve hiçbirine geldigimi demedim. Bu sabah aradilar ama gelecegimi haber vermedim. Bunlar bana da sürpriz oldu, benim yapacagim sürpriz de gitti. Trabzon olsa gelemezdik ama buradan iniyorum 20 dakikaya Hemsin’e çikiyorum. Benim geldigimi bir esim ve çocuklarim biliyor. Heyecanlandim o an bayilacagimi zannettim. Çok mutlu oldum. Rize-Artvin Havalimani gelisimi çok kolaylastirdi. Annem ve babam bana hastayim diye telefon eder. Önceden kardes kardesi ariyordu. Sen veya ben gideyim diye” seklinde konustu.

Kaynak: İHA