Hamas, BMGK'da Alinan Karari 'Yetersiz' Buldu

Hamas, Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) bugün yapilan oylamayla Gazze Seridi’ne insani yardim ulastirilmasi kararini “yetersiz bir adim” ifadeleriyle elestirdi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devam ediyor. Binlerce insanin ölümüne neden olan saldirilari durdurmak için dünya liderlerinden bir adim gelmezken, bugün Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) bölgeye insani yardimlarin ulastirilmasina yönelik karar tasarisi kabul edildi. Konseyin ardindan Hamas tarafindan açiklama yapildi. Alinan karari “yetersiz bir adim” olarak elestiren Hamas, ABD’yi “tasarinin içini bosaltmaya yönelik çalismakla” suçladi. Açiklamada, “Karar, Israil’in savunmasiz Filistin halkina yönelik saldirganligini durdurma konusunda uluslararasi toplumun ve BM Genel Kurulu’nun ortaya koydugu iradeyi hiçe saymaktadir” ifadeleri kullanildi.

Rusya: “ABD oyun oynuyor”

Rusya’nin Birlesmis Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya ise konseyin ardindan yaptigi açiklamada, Israil’in saldirilarini engellemek için çaba sarf etmeyen ABD’yi “el altindan oyun oynamakla” suçladi. Kararin, Israil’in daha fazla Filistinliyi öldürmesi için verilen bir ruhsat oldugunu belirten Nebenzya, “Bu, konsey için trajik bir an, ilkesiz bir santaj” dedi.

Kaynak: İHA