Mardin'de Elektrik Yatirimina Balyoz Darbesi
Mardin’in Kiziltepe ilçesinde sebeke yenileme çalismalari için bir kismi dikilen, bir kismi ise dikilmek üzere istiflenen 30 beton diregi kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan balyozlarla kirarak kullanilamaz hale getirildi.

Yatirim çalismasi geçici olarak durduruldu
Kiziltepe ilçesine bagli kirsal Arikli Mahallesi’nde ekonomik ömrünü dolduran elektrik sebekesinin yenilenmesi için bir süre önce baslatilan yatirim çalismasini sabote etmek amaciyla gerçeklestirilen saldirida 30 direk kullanilamaz hale getirildi.
Olayin aydinlatilmasi ve saldirganlarin tespit edilebilmesi için Cumhuriyet Savciligi’na suç duyurusunda bulunuldu. Tahrip edilen direklerin yenilenebilmesi için yatirim çalismalarina geçici olarak ara verilirken söz konusu direklerin maliyetinin yaklasik 700 bin lira oldugu ögrenildi.
Kayit disi tüketim yüzde 92
Saldirinin gerçeklestigi Arikli Mahallesi’nde hasar tespit çalismalari devam ederken, buradaki kayit disi tüketimin yüzde 92 oraninda oldugu belirlendi.
Geçtigimiz yaz mevsiminde de Sirnak’in Idil ilçesine bagli Oyali köyünde 11, Mardin’in Derik ilçesine bagli kirsal Sögütözü Mahallesi’nde ise 12 olmak üzere 2 farkli yerde 23 beton elektrik diregi, kimligi belirsiz kisiler tarafindan balyozlarla tahrip edilmisti.
