Ehliyetsiz, Alkollü Ve Öfkeli Iki Arkadas Emniyeti Alarma Geçirdi, Kovalamaca Ani Kamerada

Aksaray’da "dur" ihtarina uymayip polisi pesine takan iki arkadas emniyeti alarma geçirdi. Yarim saat süren kovalamacayla yakalanan ve hem ehliyetsiz hem de 1,00 promil alkollü olan sürücü “Fazla içmedik” derken, basin mensuplarindan rahatsiz olan arkadasi ise önce "Çekme" dedi sonra da "Istedigin kadar çek" deyip poz verdi.

Ehliyetsiz, Alkollü Ve Öfkeli Iki Arkadas Emniyeti Alarma Geçirdi, Kovalamaca Ani Kamerada
Olay gece yarisi Küçük Bölcek Mahallesi Cumhuriyet Bulvari’nda yasandi. Edinilen bilgiye göre, rutin devriye atan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri durumundan süphelendikleri 68 EA 181 plakali otomobile "dur" ihtarinda bulundu. Fren yerine gaza basip polisin "dur" ihtarina uymayan sürücü hizla kaçmaya basladi.

Sürücünün kaçmasi üzerine polis ekipleri de aracin pesine düserken Aksaray sokaklarinda nefes kesen kovalama basladi.

Takip yapan ekibin araç plakasini ve istikametini telsizden anons ederek tüm ekiplere bildirmesi üzerine Aksaray Emniyeti adeta alarma geçti. Sürücünün kaçis istikameti adeta abluka altina alinirken hem kendi canlarini hem de polis ve trafikteki diger sürücülerin canini tehlikeye atan sürücü kaçarken trafik kurallarini da alt üst etti. Yaklasik yarim saat süren kovalamaca sonucu Büyük Bölcek Mahallesi’nde polis ekiplerince sikistirilan sürücü ve arkadasi araçla kaçamayacagini anlayinca bu kez araci birakip yaya olarak kaçmaya basladi.

Bekçi ve polislerin yaya olarak yaptigi takip sonucu 2 arkadas çok kaçamadan kiskivrak yakalandi. Ters kelepçe yapilarak gözaltina alinan araç sürücüsü Okan Öztürk (24) ve araçta yolcu olarak bulunan arkadasi Burak Cengiz (19) polis otosuna bindirildi.

Sürücü “Fazla içmedik” dedi, arkadasi “Sana ne?”

Polis otosunda kimlik kontrolünden geçirilen araç sürücüsü Okan Öztürk basin mensuplarinin “Neden kaçtin?” sorusuna, “Ehliyetsiz oldugum için kaçtim” diye cevap verirken, öte yandan polis memurlarina “Fazla içmedik abi alkol” diye kendini savundu. Trafik polisinin alkol metre ile yaptigi kontrolde sürücü fazla içmedik dese de 1,00 promil alkollü çikti. Kendisini görüntüleyen kameradan rahatsiz olan arkadasi Burak Cengiz ise basin mensuplarini tehdit ederek önce “Çekme” diye veryansin etti, sonra da, “Çek, çek, istedigin kadar çek. Sana ne? Anam misin babam misin oglum? Çek lan su telefonu” diye konustu.

Ters kelepçeyle gözaltina alinan 2 kafadar sorgulanmak üzere Aksaray Polis Merkezi Amirligi’ne götürüldü.

Sürücüye 29 bin 959 TL para cezasi kesildi

Tüm emniyeti pesine takan ve kovalamaca esnasinda tüm trafik kurallarini alt üst ederek birçok kurali ihlal eden sürücüye ceza üstüne ceza yagdi. Tehlikeli serit degistirmekten 4 bin 64 TL, yönetmelik disi araç kullanmaktan 436 TL, dur ihtarina uymamaktan 951 TL, ters yönde araç kullanmaktan 4 bin 64 TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan 8 bin 190 TL, alkollü araç kullanmaktan 4 bin 64 TL, makas atarak trafigi tehlikeye atmaktan 4 bin 64 TL ve diger ilgili trafik maddelerinden 4 bin 126 TL olmak üzere toplam 29 bin 959 TL para cezasi kesildi. Yakalanan araç ise trafikten men edilerek olay yerine çagirilan çekici ile yediemin otoparkina çektirildi.
Kaynak: İHA