Burdur'da Asayis Uygulamalarinda Yakalanan 16 Sahis Tutuklandi

Burdur Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan yapilan bir haftalik asayis uygulamalarinda yakalanan 16 süpheli sahis tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Burdur Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan 08 – 15 Aralik tarihleri arasinda genel asayis ve kamu düzeninin saglanmasi ile suç ve suçlularla mücadele edilmesi amaciyla yapilan çalismalarda 5 adet ruhsatsiz av tüfegi, 1 adet kesici delici alet ele geçirildi.

Mal varligina karsi islenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaslarin maddi zararlarinin giderilmesi amaciyla yürütülen çalismalarda meydana gelen 2 hirsizlik olayinin tamami aydinlatilarak olaya karisan 3 süpheli sahis hakkinda adli islem baslatildi.

Aranan sahislarin yakalanmasi amaciyla yürütülen çalismalarda farkli suçlardan aranmasi olan toplamda 23 sahis yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Adliyeye sevk edilen süphelilerden 16 sahis tutuklandi, 7 sahis serbest birakildi.

Ayrica yakalanan bu sahislardan, 7 sahis hakkinda farkli illerden aranma kaydinin bulundugu tespit edilerek Burdur’da yakalanmasi saglandi. Yakalanan sahislardan “hirsizlik” suçundan 16 yil ve 5 yil 7 ay hapis cezasiyla aranan 2 sahis, “basit yaralama ve 2313 sayili kanuna aykirilik” suçundan 5 yil 2 ay 15 gün hapis cezasiyla aranan 1 sahis, “birden fazla kisi ile tehdit” suçundan 5 yil 8 ay hapis cezasiyla aranan 1 sahis tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Kaynak: İHA