100'Üncü Yilin 100'Üncü Kütüphanesi Bingöl'de Açiliyor

Bingöl’de 2021 yilinda yapimina baslanan 100’üncü Yil Il Halk Kütüphanesindeki çalismalarda sona gelindi. 500 oturma kapasiteli kütüphane, yakin zamanda vatandaslara hizmet vermeye baslayacak.

100'Üncü Yilin 100'Üncü Kütüphanesi Bingöl'de Açiliyor
Bingöl’de 2021 yilinda yapimina baslanan Il Halk Kütüphanesindeki çalismalar bitme asamasina geldi. Içerisinde 65 bin kitap, cep sinemasi, egitim atölyesi, çocuk bölümü, kent arsivi, 7 gün 24 saat çalisma alani olan ve 500 kapasiteli oturma alani bulunan 100’üncü Yil Il Halk Kütüphanesi yakinda zamanda hizmet vermeye baslayacak. Bingöl’deki kütüphane, Cumhuriyetin 100’üncü yili nedeniyle yapilan "100 Yeni Kütüphane" Projesi çerçevesinde 100’üncü kütüphane olma özelligi de tasiyor.

65 bin kitap barindiriyor

Kütüphane binasinda incelemelerde bulunan Il Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, çocuklardan yetiskinlere kadar her kesime hitap eden bir yapi insa edildigini belirtti.

65 bin kitap kapasitesini 100 bine çikarmayi hedeflediklerini aktaran Yazar, “Bingöl Il Halk Kütüphanesinin uzun zamandan beri açilisi beklenmekte. Insallah çok kisa bir zaman sonra hazirliklarimizi tamamlayip halkimizin hizmetine sunacagiz. Bakanligimizin 100’üncü yilda 100 kütüphane hedefi içerisinde yer alan bir kütüphane olmasi hasebiyle de bizim kütüphanemizde 100’üncü yilda yapilan 100’üncü kütüphane olarak hizmete baslayacak. Hizmete baslayacak kisa zamanda onun hazirliklarini devam ettiriyoruz. Zemin arti 4 kat olarak insa edildi, 0-3 yastan yetiskin ve ihtisas bölümleri olmak üzere, kent arsivi olmak üzere tüm bölümler mevcut. 100 kisilik bir cep sinemasi da mevcut kütüphanemizde. 6 bin 600 metrekare kullanim alanina sahip. Ayni anda 500 kisilik oturma kapasitesine sahip olan bir kütüphane. Suandaki kitap mevcudumuz 65 bin. Insallah kisa zamanda bunu 100 bine çikarmayi hedefliyoruz. Kütüphane üye sayimizda suan da 22 bin 500 kütüphane açildiktan sonra da bunu ilk asamada 30 binlere sonra da 50 binlere çikarmak gibi bir hedefte edindik kendimize. Insallah kisa sürede de bu hedeflerimizi yakalayip sadece Bingöl degil yakin çevredeki iller arasinda da en güzel kütüphane oldugunu düsünüyoruz. Egitime, ögretime, ilime çok büyük katkilar saglayacagini düsündügümüz bu hizmet binamizin hayirli olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA