Antika Tutkunlari Antika Pazarinda Bulustu

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde ‘Anilarda emek var’ sloganiyla kurulan Antika Pazari, antikaseverlerden yogun ilgi görüyor.

Antika Tutkunlari Antika Pazarinda Bulustu
Her cumartesi Yenisehir ilçesi Istamihan Talay Bulvari üzeri Merdok Sitesi karsisinda, Büyüksehir Belediyesine ait Topraktan Tezgaha pazar satis alaninda kurulan pazar, antika tutkunlarinin ugrak adresi oluyor. Antika saticilari ile antikaseverleri bulusturan pazarda, antika paradan dergilere, tas plaklardan gramafona, kasetlerden eski gaz lambalarina, ev esyalarindan eski gümüs ve takilara kadar pek çok degerli nostaljik ürün satisa sunuldu. Pazardan yükselen nostaljik sarkilar esliginde kurulan stantlari dolasan ve alisveris yapan vatandaslar, geçmise yolculuk yapmanin mutlulugunu yasadilar.

“Antika Pazarina her geçen gün ilgi daha da artiyor”

Antika Pazarinin İçel’de büyük bir ihtiyaci karsilamak için açildigini ve pazara oldukça ilginin yogun oldugunu kaydeden Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskani Serife Hasoglu Dokucu, “Hem alicilardan hem saticilardan ilgi bekledigimizin de üzerinde oldu. Bundan sonraki dönemde buradaki antika saticilari sehir merkezindeki özel etkinliklerde her ay konulu bir pazar açacaklar. Ilki de muhtemelen porselenle baslayacak. Ilginin daha da artacagini düsünüyorum" dedi.

Antika saticilarinin pazar kurulmadan önce sistemli olmayan bir sekilde satis yaptigini belirten Dokucu, “Simdi ise kendilerini hem Türkiye’de hem de yurtdisinda tanitiyorlar. Pazara ilgi çok fazla ve Istanbul’dan bile özellikle gezmeye gelenler oluyor. İçel’de de buna ihtiyaç vardi” diye konustu.



“Bu pazarda huzur ve mutluluk var”

İçel Antika Pazari Baskani Ebru Otluoglu, Antika Pazarinin geçmis ve gelecegin birlestigi bir nokta oldugunu dile getirerek, “Buraya gelen herkes muhakkak geçmisinden bir iz bulacaktir. Zaten buraya geldiklerinde ve burayi gezdiklerinde bunu anlayacaklardir. Burada huzur ve mutluluk var. Geçmisi yasamak isteyen herkesi her cumartesi sabah 07.00 ile aksam 19.00 saatleri arasinda Antika Pazarimizda geçmise yolculuk yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Antika tutkunlarini geçmise götüren bu pazarda her sey var

Antika saticisi Yusuf Sahin, ürünlerin arasinda en az 2 yüzyillik ürünler oldugunu ve 25 yildir bu meslegi yaptigini söyleyerek, “Vatandaslarimiz eskiye alissin, eskileri ögrensin diye pazarimizda satiyoruz. Hem elimizdeki eski ürünleri satip degerlendiriyoruz hem de vatandaslarin elinde kalan ürünleri getirdiklerinde onlarla anlasip o ürünleri burada satip degerlendiriyoruz” seklinde konustu.

Antika pazarina ilgi duyan vatandaslardan Dilek Kavuz, pazari çok hos buldugunu dile getirdi. Antikaya ilgi duyan herkesin de pazara ugramasi gerektigini söyleyen Kavuz, “Burasi çok güzel ve herkesin gelmesini isterim. Çok degisik ve yöresel ürünler de var. Müzikler o kadar güzel ki, herkes gelsin ve kaçirmasin” diye konustu.

Kaynak: İHA